Od 16. do 21. jula predstavljanje tema kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture

Predsednik Organizacionog odbora Novi Sad 2021 Nemanja Milenković rekao je da se programski koncept kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. sastoji iz četiri oblasti.
- Oblasti su simbolično nazvane "mostovi": Sloboda, koji za temu ima kreativne industrije i mlade, zatim Nada, koji je okrenut kulturnim kapacitetima i javnim prostorima, Novi, sa akcentom na kulturno nasleđe i gostoprimstvo i četvrti Duga, koji obrađuje teme konflikta i migracija - naveo je Milenković.
 
Prema njegovim rečima, Novosađane od 16. do 21. jula, što simbolično predstavlja put kandidature od 2016. do 2021. godine, očekuje predstavljanje ovih programa.
 
- Svi programi će počinjati simbolično u 20 časova i 21 minut i održavaće se na otvorenom prostoru u gradu. Most "Nada" biće prezentovan na Petrovaradinskoj tvrđavi gde će biti predstavljena Letnja džez akademija, most "Sloboda" u dvorištu Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" sa 100 simfoničara iz Amsterdama, zatim most "Duga" predstavom na Brod-teatru, a u Katoličkoj porti Novosađani će imati priliku da čuju Stefana Milenkovića - rekao je Milenković.
 
- Uveren sam da nas polovinom oktobra u Briselu čeka zaista odlična finalna promocija Novog Sada kao kandidata za EPK. Posebno ću biti ponosan ako Novi Sad dobije ovu titulu, jer ćemo biti prvi grad koji dolazi iz zemlje koja je kandidat za članstvo u Evropskoj uniji i to će biti veliki podsticaj i podstrek - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević. 
  • kulturan

    14.07.2016 10:24
    2021
    bilo bi lepo samo nerealno ,mnogo smo zaostali sa kadrovima na ključnim mestima pa i sam Mileković je prilično slab kadar za tu poziciju
  • Joka

    14.07.2016 07:52
    Vi mora da se šalite sa predlogom.Novi Sad je sve ono što nije bio pre 10, 15 (i više) godina.Parada prljavštine, nekulture, primitivizma i kulture koja se svakodnevno odvija na keju...A, kada smo kod mostova, zašto na Žeželjevom nešto ne organizujete?Uh, pa zapravo on ni ne postoji.
  • /

    13.07.2016 22:59
    /
    eto vam vase kultre ali ne i moje
    http://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/139869/Izmenjene-granice-zastite-Almaskog-kraja-i-Ulice-Vase-Stajica.html

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti