Inspekcija zatvorila devet novosadskih gradilišta zbog divlje gradnje

Novosadska građevinska inspekcija je od početka 2016. godine zatvorila devet gradilišta zbog gradnje bez dozvole.

U inspekciji za 021.rs navode da su o svim slučajevima zatvaranja gradilišta obavestili MUP, a da su investitori koji su nastavili sa radovima nakon zatvaranja gradilišta, skidanjem trake i znaka "Zatvoreno gradilište", počinili krivično delo o čemu su obavešteni Osnovno javno tužilaštvo i Prekršajni sud.

U inspekciji nisu precizirali o kojim investitorima i gradilištima se radi.

S druge strane, naveli su da su četiri investitora u međuvremenu nastavila sa radovima nakon što su dobili građevinske dozvole. Za 021.rs u građevinskoj inspekciji kažu da je još uvek zatvoreno pet gradilišta i da se na njima ne izvode radovi.

Dodajmo i da je broj od devet zatvorenih gradilišta skoro na nivou statističke greške kada se pogleda ukupan broj dozvola koje su izdate od početka godine. Naime, Uprava za urbanizam je nedavno saopštila da je za prvih šest meseci u Novom Sadu podnet 971 zahtev za gradnju, a rešeno 459 prijava. Po tome je Novi Sad prvi u Srbiji po broju izdatih građevinskih dozvola.

  • Lepi Jovica

    21.07.2016 09:15
    Proverite šta je sa gradilištem u Miše Dimitrijevića 15. Stoji već 8 godina, stanovi su duplo prodati, a sud ne zakazuje ročište već 3 godine. Investitor je na slobodi, a nestalo je nekoliko miliona evra uključujući i ostale lokacije na kojima je varao kupce.
  • Joka

    20.07.2016 13:34
    Kako nisu "zatvorili" onog preko puta Pošte što je porušio staro zdanje, počeo gradnju i još uvek čeka dozvolu?I odakle mu pravo da kompleks nazove po srpskom naučniku?Užas.
  • Gerga

    20.07.2016 13:10
    Ha ha
    A Vase Pelagića ostadoše dva sprata nelegalna???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti