Rebalansom budžeta Grad izdvaja se dodatnih 400 miliona za održavanje puteva

Skupština grada će u petak, 22. jula razmatrati prvi ovogodišnji rebalans budžeta, kojim će se oko 400 miliona dinara rasporediti za održavanje saobraćajnica u Novom Sadu.

Rebalans se na dnevnom redu našao kako bi se preraspodelio deo od preko 650 miliona dinara koji je ostao iz prošle godine, a što je ustanovljeno prilikom prošlonedeljnog usvajanja završnog računa.

Kako se navodi u predlogu budžeta, od ukupno 400 miliona, 200 miliona je predviđeno za održavanje saobraćajnica, a ostatak od 200 miliona je raspoređen za povećanje izdvajanja za druge radove, kao što je održavanje biciklističkih staza, slivnika, trotoara, stajališta i drugog.

Što se tiče drugih izdvajanja iz budžeta, od preostalih 150 miliona dinara, 44 miliona će se upotrebiti za sufinansiranje boravka dece u privatnim vrtićima. Ostala izdvajanja su na nivou od nekoliko miliona i uglavnom se radi o manjim usklađivanjima sa troškovima koji su porasli u prvih šest meseci ove godine.

Tako će se, na primer, izdvojiti dodatnih 1,8 milion dinara za troškove Gradskog veća, kako bi se trojici bivših većnika isplatile plate za tri meseca nakon odlaska sa funkcije. Zanimljivo je i da će se u sklopu preraspodele sredstava 50 miliona dinara dodati za troškove na osnovu tužbi protiv Grada zbog ujeda pasa, padanja u rupe i slično.

Dodajmo i da će na sednici Skupštine grada odbornici razmatrati i izveštaje o radu skoro svih javnih preduzeća i pojedinih ustanova u 2015. godini, a zbog rebalansa će se promeniti i nekoliko planova rada gradskih firmi i institucija u 2016. godini.

Na dnevnom redu je i usvajanje novih osnivačkih akata javnih preduzeća zbog usklađivanja sa nedavnim zakonskim promenama, kao i nekoliko urbanističkih planova, a planirano je i imenovanje članova upravnih i nadzornih odbora.

  • /

    23.07.2016 12:35
    /
    eto biciklistickih staza.
    slucajnost?
  • Kume!

    21.07.2016 12:17
    Je'l to onaj Put-Invest koji je radio sa 3 radnika raskrsnicu Ive Andrića i Heroja Pinkija, pro[irivanje puta - i pri tom bagerom i ašovima uništio 3 drveta stara 10 godina?
  • Branko

    21.07.2016 09:09
    Tako će se, na primer, izdvojiti dodatnih 1,8 milion dinara za troškove Gradskog veća, kako bi se trojici bivših većnika isplatile plate za tri meseca nakon odlaska sa funkcije
    Njih troje dobili nogu sa funkcie jer su "DOBRO RADILI"i dobili po 600 hiljadadinara dok se
    ne snađu.!?A,neki radnici odu u penziju pa ne dobiju ni dinara?Kažu zavisi od firme,koliko je jaka?
    Bogami Skupština Grada je jaka FIRMA??? Garantujem da su odluku doneli JEDNOGLASNO!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti