FOTO: Igralište na Limanu IV opasno za decu

Dečje igralište u Ulici 1.300 kaplara na Limanu IV mesecima stoji zapušteno, zbog čega je narušena bezbednost dece ovog kraja.
Igralište je oštećeno na nekoliko mesta, a drvo je popucalo. Fotografije nam je poslala jedna sugrađanka koja je istakla da je ovo prava slika našeg grada. "Ovo je stav našeg grada prema, pre svega, bezbednosti naše dece, a o ruglu i prljavštini da ne govorim", poručila je ona.
 
Međutim, nakon obraćanja roditelja Zavodu za izgradnju grada i pitanja koja je poslao 021, ekipa ZIG-a je izašla na teren i zapečatila igralište. "Oni su odmah izašli na teren. Makar ne postoji opasnost za decu ali ne postoji ni zabava", kaže jedan od roditelja. Igralište sada izgleda ovako.
 
 
ZIG je u avgustu prošle godine objavio da je počelo sređivanje dečijih igrališta na mestima u gradu u kojima je bezbednost dece najugroženija. Tada je upravo Liman, pored Grbavice i Podbare, naveden kao jedno od mesta na kojima bezbednost mališana ugrožena. 
 
  
 
Podsetimo, krajem marta ove godine ZIG je započeo radove na izgradnji novih dečijih igrališta u gradu i prigradskim naseljima. Najavljeno je da će biti postavljeno oko 150 novih sprava na oko 30 lokacija.
 
  
 
Takođe, ZIG je pre nekoliko dana doneo odluku da na inicijativu roditelja sa Limana III izmesti igralište koje je uklonjeno kako bi se izgradila zgrada Baletske i Muzičke škole. Više o tome možete pročitati OVDE.
  • Majka

    25.07.2016 08:31
    @OldSchoolDetelina
    Verujte da na Limanu 3 ni jedno igralište nije menjano od 50-ih i 60-ih godina, kada su i gradjene zgrade. Još stoje oni betonski blokovi. Samo 2 koša su nova a igralište u Limanskom parku je prepuno (iako njega nije napravi Grad nego sponzori). Nigde ne vodi prepucavanje o kulturi-nekulturi. Deca imaju jednake potrebe ali ako nešto nije menjano 40-50 godina - šta tu ima da se kaže? U medjuvremenu je sazidano puno novih zgrada ali ni 1(slovima "ni jedno") novo igralište na Limanu 3.
  • OldSchoolDetelina

    23.07.2016 23:29
    mi
    Mi svoje cuvamo, a simpatizeri i navijaci vojvodine sa limana i grbavice unistavaju.... Koliko vidim oni se najvise bune.... Mi smo dobili sve novo pre 3 4 godine na Bulevaru Evrope.... Posetite to, sve je ocuvano koliko god je to moguce....stare sprave unutar detelinare se odrzavaju, a u pojedinim dvoristima i komsije samoinicijativno ciste i farbaju.... Pa to resite sa svojom mesnom zajednicom i komsijama a ne sa gradom.... Mesna zajednica vam nista ne radi, ocigledno... Pozz sa Detelinare!
  • Zare

    23.07.2016 11:24
    Ja ima dvadesetak slika iz futoških vrtića. Ovo štp ste ovde postavili je prava očuvanost kako izgledaju vrtići u Futogu. Situacija sa higijenom je još gora...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.