Mlada Novosađanka italijanskim zvukom osvaja publiku

Novosađani odnedavno mogu da uživaju u pesmama mlade umetnice, 21-godišnje Dijane Stene.
Njena ostvarenja na italijanskom jeziku, naročito pesma Viva la libertà (Živela sloboda) jedna je od najslušanijih numera koje se trenutno emituju na novosadskom Radiju 021, a slušaoci je opisuju kao živu, neobično pevljivu melodiju. Italijanske pesme i kulturu Dijana planira i dalje da promoviše, a za 021 otkriva kako je počela sa radom i bavljenjem muzikom na više načina.
 
"Muzika mi daje energiju i to je vrlo uočljivo, ali uliva mi i potreban mir. Ona je moje utočište i smisao života, dok je moja 'druga' profesija - pravo, nešto što sam mislila da je bitno da u životu znam.
 
Pokušavati da budeš svojstven, potpuno originalan i interesantan publici nije uvek lako, ali mene je inspirisala, a i dalje to čini italijanska umetnica Đana Nanini - zbog nje sam počela da učim italijanski i latila sam se mikrofona i instrumenata".
 
Okrenula si se pevanju na italijanskom. Zašto?
 
"Na žalost, šanse za mlade muzičare u Srbiji su prilično sužene. Skoro da ih i nema jer, čast izuzecima, u našoj zemlji u medijima se promoviše isključivo šund. Šund kao šund će uvek postojati i imati svoju publiku - to nije problem, ali je žalosno i nepravedno to što se nama ne nudi ništa drugo i u takvom okruženju i mulju je jako teško isplivati na površinu.
 
Ja sam krenula putem Italije spontano i sasvim slučajno, ali nadam se da ću tamo imati više sreće i da ću na taj način uspeti da se približim više i srpskoj publici. Uspeh zavisi od mnogo faktora: talenat, rad, upornost, istrajnost, sreća... ali mislim da je to sudbina".
 
 
Samu, u akustičnoj varijanti ili s bendom "Stena", publika širom sveta će uskoro imati prilike da te češće sluša. Kakvi su ti planovi za Srbiju, Novi Sad?
 
"Nedavno sam nastupila prvi put u u Milanu, na otvaranju 'Ville Renoir' i publika je odlično reagovala. Taj događaj je sa sobom povukao još neke ponude, tako da sam veoma zadovoljna.
 
Planiram da nastavim sa snimanjem u studiju i sa pripremama za nastup u Firenci početkom septembra, a možda budem učestvovala i u nekom takmičenju za talente u Italiji naredne godine. Publici u Srbiji ne mogu da obećam, ali mogu da nagovestim nastup na Festivalu uličnih svirača".
 
 
Uspeh će ovu mladu Novosađanku sigurno pratiti i u godinama koje dolaze jer, kako kaže, borba se nastavlja punom parom.
 
Radi se, naravno, o borbi za kvalitetan zvuk na stanicama širom sveta, malim ekranima i naravno, na ulicama i u koncertnim dvoranama. Do tada, Dijanin hit singl "Viva la libertà" možete poslušati OVDE, a više o Dijani Steni pronađite na njenom zvaničnom sajtu.
  • Sofija

    01.08.2016 13:28
    Super
    Pesma zvuci svetski, veselo, lako ulazi u usi. Samo napred! Nadam se da cu uskoro imati prilike da je cujem uzivo.
  • Barbara

    01.08.2016 12:09
    fantastica!
    Grande!!! Novi Sad ha una grande fortuna ad avere un artista come Dijana Stena, anche qui in Italia stiamo iniziando ad ascoltare le sue canzoni e questa, Viva la Liberta è stupenda!!!!!!
    Grande impatto il video e complimenti a Dijana Stena ..a Radio 021...a Novi Sad e a tutta la Serbia!
  • Zivan

    01.08.2016 10:19
    Dosadili su nam anglosakosnka muzika i engleski. Ima lepih pesama na svim jezicima, nekada su sansone i kancone bile glavne...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti