Primenjeno pozorište od sada na Akademiji umetnosti u Novom Sadu

Akademija umetnosti u Novom Sadu pokreće master akademske studije na departmanu Dramskih umetnosti.

Osnov ovog programa je, kako navode u Akademiji, predmet Primenjeno pozorište, koji će polaznike osposobiti da upotrebljavaju metode drame u obrazovanju, pozorišta u obrazovanju, forum teatra i druge metode interaktivnog pozorišta. Studijski program ostavlja mogućnost izbora predmeta, u skladu sa potrebama i namerama polaznika.

Profesor glavnog predmeta biće gostujuća profesorka Hristina Muratidu, glumica i magistar primenjenog pozorišta.

Namenjen je kako nastavnicima koji predaju na svim nivoima obrazovanja, tako i dramskim umetnicima koji žele da rade sa svim vrstama kreativnih dramskih grupa.


 

U Akademiji navode da će rad biti u velikoj meri praktičan, tako da će sve tehnike i metode polaznici moći sami da isprobaju, kako bi ih u budućnosti što lakše preneli drugima.

Raspored nastave će biti prilagođen potrebama studenata, posebno ukoliko su zaposleni: radiće se vikendom, u večernjim satima ili za vreme školskih raspusta. Pažnja će se posvetiti svakom polazniku pojedinačno, kao što je to običaj na umetničkim fakultetima.

Master studije traju dva semestra i nose 60 ESPB. Mogu ih upisati osobe koje su u prethodnom akademskom školovanju sakupila najmanje 180 ESPB. Obaveštenja o prijemnom ispitu, koji je predviđen za septembar, kao i sve druge informacije, biće na vreme istaknute.

Više informacija na primpozorište@gmail.com i na fejsbuk stranici smera.

  • www

    01.08.2016 22:26
    Bravo! Odlična ideja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti