Bivši direktor Stambene agencije se školovao na račun Novosađana

Lokalne vlasti proveravaju poslovanje novosadske Stambene agencije nakon smene prethodnog direktora Ratka Rogana, saznaje 021.rs.

Naime, sumnja se da su sredstva Agencije koja su bila prvenstveno namenjena za izgradnju socijalnih stanova, u značajnom iznosu nemamenski trošena. Sumnja se da je Rogan tokom protekle dve i po godine iz budžeta ove ustanove potrošio skoro dva miliona dinara na doškolovanje petoro zaposlenih u agenciji.

"Od te sume, čak 1.087.900 dinara otišlo je na školovanje upravo direktora Stambene agencije, Rogana, koji je i za troškove kurseva engleskog jezika potrošio oko 54 hiljade dinara iz budžeta grada", navodi izvor 021.rs.

U lokalnoj vlasti nije bilo komentara povodom ispitivanja rada Agencije, a Roganov naslednik, Goran Zarić je za naš portal rekao da će u slučaju da je bilo nepravilnosti u radu njegovog prethodnika, reagovati Grad.

"Ukoliko se utvrdi da je u prethodnom periodu bilo nenamenskog ili neracionalnog trošenja novca Stambene agencije, u vezi sa tim će reagovati Gard Novi Sad koji je osnivač ove ustanove", naveo je Zarić.

Podsetimo i da je Rogan neposredno pre smene za mesto izvršnog direktora Stambene agencije imenovao svog stranačkog kolegu lidera pokreta "Dinara-Drina-Dunav" Tomislava Bokana, koji je tu došao sa mesta savetnika direktora "Vodovoda". Više o ovom imenovanju možete pročitati OVDE.

  • Brat

    07.08.2016 20:53
    Luka
    U pravu si 100%..
    Kod nas se za ove stvari ne ide na robiju.
    To se zove "snašao se". Ko se nije "snašao" sam je kriv.
    Kod nas moral i etika ne postoje.Šta će nam ?
  • NOVOSADJANIN

    07.08.2016 19:46
    LUKA
    Nismo mi to njima DALI.
    Oni sami za sebe izglasali finansijski plan, a javnost o tome nisu obavestili.
    Zaposleni na čelu sa direktorom tako na"zakonit" način,a bez obaveštavanja javnosti-svake godine POJEDU I POTROŠE na svoje plate, školovanje i ostale bahanalije novca dovoljno za izgradnju DVE ZGRADE za stanove socijalno ugroženih.I nije ih sramota!
    Kad sam za sebe izglasaš ovako veliku i neopravdanu beneficiju iz budžeta u uredjenim zemljama snosiš posledice.
    Ako naši sudovi i tužilaštvo ne rade svoj posao, to ne znači da gradjani neće stvari nazvati pravim imenom.
    To je za svaku moralnu osudu i ja takve ljude ne smatram poštenim i pravim ljudima. To su paraziti.
    Šta je moral i etika,očigledno ne razumete. Vi razumete samo SILU. Za Vas lopov nije lopov dok ga ne uhvate i osude! Sve je dopušteno, što nije izričito zabranjeno i dok ne hapse!
    Ja sam iznenadjen tolikom količinom bahatosti i prezira prema gradjanima u Vašem komentaru, mada pretpostavljam da Vas to i ne zanima.
  • LUKA

    07.08.2016 17:52
    Srbin
    Ma bre ne razumete nista. Kakav moral i etika. Ja govorim o pravu i sta i kako gleda sud i pravosuđe. Daj ti i Nemcu i Šveđaninu mogućnost koja je u skladu sa zakonom i on će je koristiti. Ubicu za kog svi znaju da je ubica ne mozes poslati na robiju ako dokazni materijal nije prikupljan po pravilniku. To je ono sto razdvaja uređenu državu i neuređenu. Sve definiši propisima nateraj sve da ih poštuju i nema glava da te boli. Kakav moral i etika. Koja država se na to oslanja, to je tema za sociologe i institucije koje se bave razvojem društva. Postoji samo po zakonu i sto nije po istom. Daš nesto nekom da koristi po zakonu i cekas da on to koristi i onda ga pljujes sto to radi jer nije eticki, a dao si mu mogucnost. Pa ovo je cirkus.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti