Vlasnik pitbulova koji su ubili čoveka: Nije mi jasno zašto su napali komšiju

Rade Maksimović (36) iz Petrovaradina, čija su dva psa pre mesec dana izujedala nasmrt komšiju Đurđa Marčetu (84) kaže da je hteo da preuzme odgovornost za događaj čim se dogodila, umesto što njegova supruga Igora (29) upravo čini pred pravosudnim organima.
"Ja sam njihov vlasnik, a ona se o životinjama samo starala u mom odsustvu", naveo je Maksimović za Novosti.
 
Izražavajući duboko žaljenje što je komšija Đurađ stradao na tako strašan način, Rade Maksimović dodaje da je Igora u zoru tog 12. jula učinila sve što je mogla da spasi prvog komšiju. Pokušavajući da skloni životinje od nesrećnog starca i sama je bila povređena po rukama.
 
"Neshvatljivo mi je da je u odluci o produžetku Igorinog pritvora navedeno da bi ako je puste da se brani sa slobode, mogla da ponovi krivično delo. Kako je to moguće kada su psi odmah odvedeni u prihvatilište, gde se i danas nalaze. Moja supruga nikada nikome ništa nažao nije učinila, i deda Đuri je kad su dečji rođendani odnosila parče torte. On je deci uzvraćao voćem iz svoje bašte", kaže Rade.
 
Potpisana izjava
 
Rade i Igora Maksimović su potpisali izjave da više nikada u životu neće držati pse. Prihvatajući odgovornost i krivicu, Rade kaže da mu ni danas nije jasno zašto su psi nasrnuli na deda Đuru, jer je znao životinje, a i one njega. Za četiri godine, koliko ih ima, na komšiju nikada nisu ni zalajali, što je u sudu izjavio i jedan svedok.
 
"Svestan sam da za ugašen ljudski život popravnog nema. Čitavu scenu, kada je supruga, čuvši lavež pasa, u pidžami istrčala u dvorište, a zatim, preskočivši žičanu ogradu pritrčala komšiji, videla je i naša devetogodišnja ćerka, koja je kao i dve godine mlađi sin, jako vezana za majku. Odvojenost od nje im teško pada", tvrdi on.
 
Psi starosti tri i po i četiri godine, po tvrdnjama njihovog sada već bivšeg vlasnika, nisu bili agresivni. Iz boksova u dnu dvorišta izlazili su samo kada je on kod kuće. Igora, koja još od detinjstva iz rata u Bosni ima strah kada je bez muža sama sa decom, odlučila je da ih kobnog dana pusti u dvorište.
 
Osim da do suđenja bude sa svojom decom, Igora želi da ode i poseti grob Đurđa Marčete i da moli da joj oprosti što nije uspela da ga spasi.
 
"Komšijinoj porodici smo ponudili da nadoknadimo troškove sahrane i na taj način da im pomognemo, ali su odbili", navodi Rade.
 
Podsetimo, dva pitbula koja su usmrtila čoveka u Petrovaradinu trenutno se nalaze u prihvatilištu "Zoohigijene", a njihova sudbina zavisi od odluke javnog tužioca. Direktor "Zoohigijene i veterine" Aleksandar Bursać naveo je za 021 da je ovo preduzeće dobilo naređenje od javnog tužioca da psi ostanu u azilu dok se sudski postupak ne okonča.
 
On je dodao da je najbolji način za izbegavanje sličnih nesreća da se psi na vreme kastriraju i sterilišu, a ne da se ubijaju. Više o ovom slučaju pročitajte u našem tekstu OVDE.
  • @Smederevac

    17.08.2016 20:12
    Crno: pas usmrti coveka, pas sesre svuge, pas pusten bez povoca,...

    Belo: pas se ne pusta, za psom se cisti, ne drzi se velika rasa u stanu i ne maltretiraju se drugi ljudi svojom opsesijom, niko koga to be interesuje ne uci rase pasa iz straha,...
  • Smederevac

    17.08.2016 12:34
    Ja imam sta da ucim drugo i zabole me za rase. Pogotovo nijanse. Zato, korpa, povodac, ograda i ne razmisljate ni vi, a ni mi.

    Da l je nesto staford, pit bul ili doberman NE INTERESUJE nikog i nece da zna. Koga interesuje neka uci i vodi racuna.

    Pored toga, svi seru i niko ne cisti.
  • smederevac

    17.08.2016 06:47
    !!!
    kakvi pitbulovi naucite makar razliku izmedju crnca i belca tj staforda koji je agresivan i nekontrolisan i pit bula koji jeste netrpeljiv prema zivotinjama i drugim psima ali je super prema ljudima ima milion odgajivaca da to potvrde i od 1000 pit bulova moze 1 da bude agresivan a svaki drugi-treci vucjak rotvajler a pogotovo doberman ima da te unakazi probaj da mu udjes u dvoriste koje cuva i budite objektivni pre nego napadnete makar naucite nesto osnovno svi poceli sve da komentarisu nije to prijatno ali mnogo olako napadate pogresnu rasu!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti