Nakon Petrovaradina, virus Zapadnog Nila i u Veterniku

Virus Zapadnog Nila, nakon Petrovaradina, pronađen je i u komarcima u Veterniku, pokazuju novi podaci Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

Kako navode u "Ciklonizaciji", virus je detektovan u okviru analize 12 uzoraka skupljenih početkom avgusta, a ovo preduzeće je proteklih dana izvelo niz kombinovanih tretmana protiv komaraca upravo u Petrovaradinu i Veterniku.

Komarci su zaprašivani i u okolnim naseljima, posebno na Avijatičarskom i na Novom naselju. "Praćenje situacije je kontinuirano, te su na analizu upućeni i novi uzorci komaraca, a rezultati se očekuju krajem ove nedelje", navodi Dario Aćimović iz Ciklonizacije.

Podsetimo, virus Zapadnog Nila u Novom Sadu se pojavio u Ulici Račkog u Petrovaradinu, kao i na Petrovaradinskoj tvrđavi. Za sada nema zabeleženih slučajeva građana zaraženih virusom. Više o virusu Zapadnog Nila OVDE.

Građani su imali razlog da zaključe da ove godine ima značajno više komaraca nego prethodnih godina. Zbog čega, kao i kako ih suzbiti, pročitajte u našem članku OVDE.

  • MIKI

    18.08.2016 19:50
    Ma okej prosli su, al tek kad su culi da ima u Veterniku zarazen komarac, a gde su bili pre toga... Ovde u Futogu komaraca brdo, pogotovo kod dunava gde se legu!
  • Šamlov

    18.08.2016 18:48
    ubod
    Sve je to uredu kao svinjski grip ,kao ptičiji grip,samo postavlja se pitanje odakle u domaćim komarcima Nilski virus,to niko nije objasnio ....verovatno da se jedan odvažni muškić sa Nila uputio u Veternik i Petrovaradin,ako je Nilski došao je sa Nila ....ali....kako???
  • Macka

    18.08.2016 17:02
    Nije proslo vozilo vec je projurilo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.