FOTO: Igralište u Limanskom parku opasno po decu

Roditelji koji mališane vode na igranje u Limanskom parku zabrinuti su zbog stanja u kojem se ono nalazi.
Rekviziti su oštećeni, popucali ili uništeni, te predstavljaju opasnost za decu koja ih koriste u igri, a ni nečistoća se ne može zanemariti.
 
"Ovo jesu mesta koja predstavljaju opasnost za decu i naravno, nije ovo jedino igralište u ovakvom stanju u Novom Sadu. Ima vandalizma, ima bahatosti, ima i nerada gradskih organa koje svi plaćamo... Vrtimo se u krug i nama roditeljima je postalo sve teže da odaberemo mesto gde dete može bezbednod a se igra - a da ne idemo na drugi kraj grada", kaže jedan od roditelja koji nam se obratio sa problemom. 
 
 
021 je pre mesec dana pisao o još jednom igralištu na Limanu, u Ulici 1.300 kaplara na Limanu IV. Ono je takođe bilo u očajnom stanju, ali je sanacija započeta nakon žalbi građana i našeg pisanja.
 
ZIG je u avgustu prošle godine objavio da je počelo sređivanje dečijih igrališta na mestima u gradu u kojima je bezbednost dece najugroženija. Tada je upravo Liman, pored Grbavice i Podbare, naveden kao jedno od mesta na kojima je bezbednost mališana ugrožena. 
 
Podsetimo, krajem marta ove godine ZIG je započeo radove na izgradnji novih dečijih igrališta u gradu i prigradskim naseljima. Najavljeno je da će biti postavljeno oko 150 novih sprava na oko 30 lokacija.
 
 
Takođe, ZIG je nedavno doneo odluku da na inicijativu roditelja sa Limana III izmesti igralište koje je uklonjeno kako bi se izgradila zgrada Baletske i Muzičke škole. 021 i dalje čeka odgovor da li je igralište zaista i premešteno. Više o tome možete pročitati OVDE.
  • ex chapman

    19.08.2016 13:50
    opasnost
    moram se složiti sa Didi - ko želi normalan život za svoju decu mora da beži odavde. a što se igrališta tiče - njih lome i urnišu tinejdžeri i narkići. nije samo ovo u limanskom parku ugroženo. a "nadležne" zabole patka. ili treba možda ja da idem svake noći da rasterujem bitange po gradu? e to je pravi problem! treba li mi normalni stalno da plaćamo "provod" ovih nenormalnih? isto je i na keju koji se noću pretvara u pandemonijum; i u centru gde su "nadležni" odlučili da "reše" problem tako što će ograničiti rad kafića. motku u šake i očistite grad od anti-socijalnog ponašanja, od pišača, urlatora i "navijača". juče gledam kako horda "navijača" ide ka stadionu i u prsisustvu policije maltretira delove grada kroz koje prolazi - urlaju, bacaju petarde, flaše koje isprazne, prolaznici moraju da se njima sklanjaju sa puta - i to sve u pratnji polciije!
  • nervirach

    19.08.2016 13:39
    Imam osecaj da je ovo povezano sa onim zidanjem baletske skole. Opravdanje za ono rusenje a ne bi me cudilo da ce i ovo biti opravdanje za neku prevaru. To je obicaj, kao onaj izbor najruznije zgrade u zadnjih 25 godina kako bi se opravdalo rusenje neceg vrednog videti.
  • Didi

    19.08.2016 12:21
    Nažalost....
    Život u Srbiji opasan je po decu....a i odrasle!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti