Sve više malih genijalaca u Novom Sadu

Da biti mali genijalac uopšte nije teško i da se uspeh lako postiže kroz igru i zabavu, dokazuje sve veći broj dece koja pohađaju kurseve SuanPan mentalne aritmetike u novosadskom Centru za obrazovanje "Kefalo", koji radi u sklopu Centra ProMens iz Niša.

Kako za 021 kaže direktorka "Kefala" Jovana Jevtić, u svakom detetu skriva se mali genijalac, a misija je – probuditi ga.

"Deca uče da izvode osnovne matematičke operacije na abakusu uz istovremenu upotrebu obe ruke i na taj način aktiviraju obe moždane hemisfere u isto vreme, čime se direktno utiče na razvoj veza u mozgu, nervnih sinapsi. Posle nekoliko meseci kursa, naši đaci su u stanju da zamisle abakus i da misaonim putem potpuno tačno izvode računske radnje, postaju brži od digitrona, a uz sve to stiču i sposobnost koja krasi velike svetske genije - sposobnost odvojene pažnje. Naši mališani rade efikasno više stvari istovremeno", objašnjava Jevtićeva. Kako dodaje, ovim programom se dokazano utiče na poboljšanje pažnje, koncentracije i memorije kod dece, dok tokom kursa polaznici razvijaju samopouzdanje i samim tim emotivno sazrevaju.

"Napredak se ogleda u svim sferama života, postaju brži i bolji u svemu što rade, od učenja do igre, pokazuju inicijativu i lakše se socijalizuju", dodaje naša sagovornica i ističe kako sa decom uzrasta od pet do 14 godina rade isključivo diplomirani profesori razredne i predmetne nastave, sa velikim iskustvom u radu s decom, koji su u potpunosti predani svom poslu i posvećeni svakom detetu.

Posebna pažnja se poklanja saradnji sa roditeljima, koji sve vreme trajanja kursa imaju potpuni uvid u rad i napredak svog deteta.

U toku je upis treće generacije đaka Centra za obrazovanje "Kefalo", a od ove školske godine uvodi se i nekoliko novina. Prva novost je početak naprednog kursa SuanPan mentalne aritmetike, na kom se uči množenje i deljenje na abakusu, koji mogu pohađati samo oni đaci koji su završili osnovni kurs SuanPan mentalne aritmetike. Pored toga, svim polaznicima koji pohađaju niže razrede osnovne škole obezbeđena je pomoć učitelja pri učenju i savladavanju redovnog školskog gradiva.

Centar za obrazovanje "Kefalo" nalazi se na dve adrese u Novom Sadu, na Bulevaru oslobođenja 42 i u Vase Stajića 22a. Više informacija o kursu i upisu možete pronaći na sajtu www.kefalo.rs i na Facebook stranici Kefalo – centar za obrazovanje.

Upis je u toku.

  • Porodična

    04.09.2016 22:03
    Moje dete je završilo kurs i svi smo veoma zadovoljni! I ona je uživala i zaista sazrela, ima mnogo više samopouzdanja, a mi kao roditelji primećujemo da je pažnja sad mnogo usmerenija i to se pozitivno odrazilo na sve školske obaveze. A učiteljica u njenoj grupi je zaista bila divna, mnogo smo je zavoleli. Ćerka želi da nastavi i sa naprednim kursom, a mi ćemo se potruditi da joj to omogućimo. Cena na prvi pogled deluje veliko, ali kad se podeli na mesečne rate ispadne isto kao i neki jezik ili sportić, a pošto je ovo samo jednom u životu i pokazalo se baš korisnim, onda stvarno mislimo da i nije skupo. Od nas velika preporuka za ovu školicu!
  • Terješkova

    01.09.2016 15:43
    Ni sam Tesla da predaje ne bi trebala biti takva cena!! Ovamo mali genijalci a imaju pomoć učitelja u savladavanju školskog gradiva!!
  • bili piton

    01.09.2016 12:55
    Da li neko...
    ...ima iskustva sa ovim kursevima? Da li je zaista kako kazu, da obezbedjuje napredak u razlicitim sferama? Pitam jer je cena relativno visoka, pa ne znam da li ima efekta. Hvala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti