Nabavka angio sala za tri bolnice, novac za uklanjanje ostataka zgrade RTV-a

Tri bolnice u Vojvodini trebalo bi da dobiju opremu za angio sale, što će doprineti bržoj dijagnostici i zbrinjavanju pacijenata sa srčanim oboljenjima, saopštila je danas Vlada Vojvodine.

Pokrajinska vlada je zadužila Upravu za kapitalna ulaganja Vojvodine da planira sredstva za nabavku opreme za tri sale za kateterizaciju (angiosale), namenjene opštim bolnicama u Vojvodini.

Od 24 angiosale u Srbiji, u Vojvodini trenutno postoje samo dve i to na Institutu u Sremskoj Kamenici, a srčana oboljenja su jedan od vodećih uzroka smrtnosti u pokrajini.

Novac za rušenje zgrade RTV

U rebalansu pokrajinskog budžeta biće obezbeđen novac za uklanjanje ostataka zgrade Radio-televizije Vojvodine, koja je srušena u NATO bombardovanju. Pokrajinska vlada je zadužila Upravu za kapitalna ulaganja da, u postupku pripreme rebalansa, planira neophodna sredstva za finansiranje radova i stručnog nadzora u tom poslu.

Zgrada tadašnje Televizije Novi Sad na Mišeluku srušena je u NATO bombardovanju, 3. maja 1999.

  • Gagarin

    08.09.2016 10:25
    Zivane ne pricajte ne proverene stvari,kojih 2000 zaposlenih
  • Zivan

    07.09.2016 18:41
    Nije jasno zassto je nova televizijska zgrada prioritet kod toliko slobodnog poslovnog prostora. Kada se prekomerni broj uposlenih svede na realne potrebe, otprilike trecina od sadasnjih 2.000, videce se da i nema potrebe za nekim naroccito velikim prostorom. Mnogo e korisnije novac usmeriti na funkcionisanje medija...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti