APV: Izdvojen novac za Institut za onkologiju, fakulteti dobili nove smerove

Pokrajinska vlada donela je odluku o izdvajanju 2.3 miliona dinara Institutu za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici za nabavku i ugradnju rezervnog dela za aparate.

Pokrajina je odlučila da finansira i kompletnu kalibraciju aparata za mamografiju sa novom ugrađenom RTG cevi.

Pokrajinska vlada prihvatila je i odluku o broju studenata za upis u prvu godinu master i doktorskih akademskih studija u sastavu Univerziteta u Novom Sadu, za budžetska mesta. Na inicijativu Univerziteta, akreditovani su novi studijski programi: Liderstvo u obrazovanju - novi programi master studija na Filozofskom fakultetu, Inženjerstvo inovacija - Fakultetu tehničkih nauka, kao i Primenjeno pozorište na Akademiji umetnosti.

Na Prirodno-matematičkom fakultetu akreditovan je novi program doktorskih studija - Doktorska škola matematike za izvođenje na srpskom i engleskom jeziku, a program se realizuje sa prirodno-matematičkim fakultetima iz Niša, Kragujevca i Novog Pazara.

Broj studenata čije se pohađanje master i doktorskih akademskih studija finansira iz budžeta Autonomne pokrajine Vojvodine na fakultetima novosadskog univerziteta nije se menjao, te će njih u školskoj godini 2106/2017 biti ukupno 2.918.

  • Lala

    22.09.2016 12:40
    Mante se Igora!
    Nije Igor svoje pare izdvojio, niti pare svoje dedovine, već pare nas svih gradjana koji pšteno plaćamo porez državi. Sad Igor ispao velikodušan sa narodnim parama. Dajte narode više se osvestite i nemojte za sve pridavati značaj jednom političaru, već imajte malo samopšotovanja. Što ne pitate Igore šta to bi sa behatonom, tj. gde su naše pare?
  • mile

    21.09.2016 16:50
    bravo za igora!
    bas ste se istrosili!!toliko potrošite u gondoli mesečno ! al, dobro,mogli ste i ovo spiskati! i to vam je udarna vest sa vlade!?! bravo, bas uzurbano i predano radite, za napaćene vojvođane !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti