U Spomen-zbirci Pavla Beljanskog počeo program "Kako znam i umem – Sava Šumanović"

Potpisivanjem sporazuma o saradnji sa Predškolskom ustanovom "Radosno detinjstvo" i predavanjem za vaspitače i pedagoge ove ustanove, Spomen-zbirka Pavla Beljanskog počela je relizaciju programa "Kako znam i umem – Sava Šumanović".

Povodom obeležavanja 120 godina od rođenja Save Šumanovića, planirana je serija edukativnih programa za decu, a na ovaj način potvrđen je nastavak višegodišnje saradnje Spomen-zbirke i Predškolske ustanove.

Specifičan stil koji je sam umetnik nazvao "kako znam i umem" tema je ovogodišnjih kreativnih radionica. Na primeru devet Šumanovićevih umetničkih dela iz kolekcije Pavla Beljanskog učesnicima se na atraktivan i zanimljiv način ukazuje na različite faze u umetnikom opusu.

Planirane aktivnosti u interaktivnim radionicama "Kustos u vrtiću" prilagođene su deci od 4 do 7 godina. Nakon prvog dela programa i obilaska stalne postavke, deci je omogućeno da se, u potrazi za sopstvenim stilom, u praktičnom delu radionice, oprobaju u različitim likovnim tehnikama.

Završna izložba dečijih radova planira se za januar, a tokom njenog trajanja, u okviru obeležavanja 8. marta, planiran je program "Mami na dar". Tokom trajanja izložbe biće organizovana edukacija vaspitača i likovnih pedagoga.

  • /

    07.10.2016 10:11
    /
    tipcno,
    sava sumanovic njegova umetnost i pogibija nisu za predskolsku decu
    sta hocete sa time?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti