VIDEO - Zvezda "Igre prestola": Novi Sad može da bude prestonica kulture

Glumac Tomas Vlašiha, koji tumači lik Jakena H’gara u popularnoj seriji "Igra prestola" podržao je kandidaturu Novog Sada za evropsku prestonicu kulture.

Popularni glumac, koji je veliki borac za očuvanje životne sredine, nedavno je boravio u Novom Sadu i učestvovao na Svetskom kongresu o upravljanju čvrstim otpadom.

Kako je rekao, Novi Sad ima bogatu tradiciju, od Austro-ugarske monarhije, nekadašnje Jugoslavije, do danas i svi različiti periodi ostavili su svoj trag.

"Novi Sad je grad sa bogatom kulturnom baštinom i zaslužuje da bude Evropska prestonica kulture", rekao je Vlaših.


 

  • Nikada ili pre

    09.10.2016 15:04
    Tu prestonicu kulture možete čuti ako uveče prošetate ulicama pored kafića i čujete muziku.... jade, nazvaću je truskom, mada definicija za to ne postoji.
    Tada udavače na platformama prezentuju novosadsku kulturu momcima sa točkovima.
    Nikada, ili malo sutra, ili kad na vrbi rodi GMO grožđe, ili...
  • Dazdevnjak

    08.10.2016 23:19
    ne zasluzujemo to zvanje
    A man does not see what lies beneath the facade.
  • Chika Kure

    08.10.2016 13:55
    Na osnovu cega?
    "Novi Sad je grad sa bogatom kulturnom baštinom i zaslužuje da bude Evropska prestonica kulture" ?!? Jel mu neko rekao da je u centru grada "slucajno" srusen stari dio fasade koji je trebalo da bude sacuvan u sklopu galensove zgrade kao dio kulturne i arhitektonske istorije. A da, pre toga je uklonjen spomenik, a naravno pretabace se i obrisi jermenske crkve tako da se ne zna ni da je postojala. Zaboravih, srusili smo crkvu da bi prosirili bulevar 1963. godine. Hmmmm, da, zabetoniracemo i arheolosko nalaziste na istoj lokacij. Kazu da su to najstariji dokazi o postojanju naselja na prostoru Novog Sada. Jeeeee, Novi Sad, evropska prestonica kulture.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti