FOTO: Beti je najlepša novosadska kera

Keruša Beti pobednica je takmičenja za najkeru Novog Sada na takmičenju koje je održano u nedelju na plaži Štrand.

Takmičenje za "najprvu, najdrugu i najtreću keru Novog Sada" održano je u okviru izložbe pasa mešanaca koju već treću godinu na Štrandu organizuje "Zoohigijena", a ove godine bilo je prijavljeno 80-tak pasa.

Beti je u vlasništvu porodice Dukić sa Novog naselja poslednjih šest meseci.

- Dobili smo je na poklon od mog brata koji ju je našao pored pruge i doneo mi je kao rođendanski poklon. Mi već imamo macu Keti, pa smo se malo pribojavali kako će se slagati sa novim stanarom, ali vremenom su se združile. Iako su mi svi govorili kako je ljubimac velika odgovornost i obaveza, pokazalo se da ona mnogo više daje celoj porodici, da nas okuplja i pruža nam mnogo ljubavi i radosti - priča za 021 vlasnica Emina Dukić.

Mešanci su inače bili birani u 12 kategorija, a pobednici svake kategorije nadmetali su se za titulu Naj psa. Beti je pobedila u kategoriji "fore i fazoni", a ostali pobednici došli su iz kategorija "Najklinici i klinceze", "Najčupaviji pas", "Elegantno popunjen pas", "Najstariji pas", Onaj s najlepšim ušima", "Najglasniji pas", "Najneposlušniji pas", "Ogledalce moje", "Moj gari i ja", "Najrasniji mešanac" i "Najšarmantniji pas".

Emina Dukić redovno svog mešanca vodi na uređen teren za istrčavanje pasa na Naselju, ali ističe i problem ovog prostora.

- Beti redovno vodimo na livadu na druženje s drugim psima. Međutim, veliki problem za sve vlasnike pasa je česma koja nema adekvatno rešenje za oticanje vode, pa se ona zadržava na zemljištu - kaže Emina i apeluje na nadležne da reše ovaj problem.

Kako navode u Zoohigijeni, cilj izložbe na Štrandu  je bio podizanje svesti o napuštenim psima koji su se našli na ulici zbog neodgovornih građana. Upravo ti, napušteni psi, koji su udomljeni učestvovali su na izložbu.

  • Bojana

    11.10.2016 13:28
    Naj kera, jako je degutantno sto je vama podsećanje na Stena i Arcija morbidno. Tako je licemerno sto okrecete glavu od te "morbidne" stvarnosti da bi sebi olaksali. Voleti zivotinje ne znaci samo usvojiti psa sa ulice, time misija nije zavrsena. Voleti zivotinje znaci ulagati konstantan napor za njihova prava. Voleti životinje znači zalagati se za sprovođenje Zakona o dobrobiti životinja i insistiranju da isti taj pravni akt važi za sve podjednako. Voleti životinje znači jednako voleti i pse i mačke i ptice i dabrove, konje, prasice... ne samo svoje ljubimce.
    I da! Veliki poljubac za pobednicu i njenu drugaricu Keti, a vlasnicima čestitke :)
  • Limanka

    10.10.2016 22:40
    Dragana, jako je ružno spominjati Stena sa takvom ravnodušnošću.
    Morbidno je ono što se dešava u ttom takozvanom prihvatilištu.
    Morbidno je i to što se pravite velikodušnom.
    Prati pseće boxeve je plemenito delo.
    Zanemarivanje zdravlja pasa i mačaka je kažnjivo.
    I vi to dobro znate.
  • jednostavna daja

    10.10.2016 22:34
    Evo ja od juce slavim, a i danas mi je praznik! Jedino što sam se juče uznemirila zbog protesta za Stena, ali šta je tu je. Djoka ga svakako ne bi ubio, on zna koji psi se diraju, a koji ne. Za Arcija je slagao, ali ko jos mari. Bilo je super

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti