Građani se najčešće žale na nereagovanje nadležnih

Institucija Zaštitnika građana obeležava šestu godinu postojanja u Novom Sadu.

Od početka rada, Ombudsman je primio oko 1.600 pisanih pritužbi građana i imao nekoliko hiljada ličnih i telefonskih kontakata sa građanima.

Od 2010. godine Novosađani se najviše žale na institucionalno nereagovanje, dužinu trajanja postupka pred organima, visine računa, komunalno opremanje ulica, ali i na neizvršenje donetih rešenja. Kako nam kažu u kancelariji Zaštitnika građana, saradnja sa gradskim organima i javnim preduzećima je zadovoljavajuća.

"Dobra saradnja utiče na brzinu rešavanju pritužbi građana. S druge strane Zaštitnik građana smatra da i dalje postoji prostor za poboljšanje rada organa uprave, te će se starati da organi uprave još efikasnije rešavaju o pravima građana", kažu u kancelariji Ombudsmana.

Više o samoj instituciji građani se mogu informisati i na sajtu Zaštitnika, sa kog mogu podneti i pritužbu.

"Zaštitnik građana sprovodi i aktivnosti koje se odnose na edukaciju određenih grupa građana, ali i zaposlenih u organima uprave, u cilju povećanja stepena poštovanja prava građana i efikasnijeg rada organa uprave", zaključuju u kancelariji Ombudsmana.

  • Pacijent

    12.10.2016 11:02
    prosvetni radnik u penziji
    Kome da se zalim na rad Sluzbe HITNE POMOCI.Nisu hteli da mi posalju vozilo,iako sam se jako gusio zbog moje bolesti vec su me uputili u ambulantu pod izgovorom da nemaju slobodno vozilo.Jedva sam sam stigao do ambulante vozeci po kisi ugrozavajuci tako i sebe i druge jer mi se vec pocelo mutiti pred ocima.Da LAZU pokazuje podatak sa njihovog obavestenja da su imali tokom noci 40-tak intervencija.Ne znam koliko vozila radi tokom noci ali 40-tak intervencija nije vekiki broj za ovoliki grad.Ako nemaju vozila zasto nadlezni ne reaguju ili je nesto drugo u pitanju.ZALOSNO.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti