"Ingenicus" iznedrio drugu generaciju polaznika SuanPan mentalne aritmetike

U Hotelu "Park" juče su svečano dodeljeni sertifikati drugoj generaciji SuanPan mentalne aritmetike iz obrazovnog centra "Ingenicus".

Ova, druga po redu generacija mališana uzrasta od pet do 14 godina, krenula je početkom oktobra prošle godine u školicu koja je trajala osam meseci, tačnije do jula meseca. 

Prema rečima Andrijane Vincek, vlasnice Obrazovnog centra "Ingenicus", po završenom kursu, sva deca su osposobljena da rešavaju složene matematičke operacije bez ikakvih pomagala, isključivo misaonim putem. Budući da sama tehnika isključuje mogućnost greške, samopouzdanje i motivacija kod dece postepeno rastu, a faktor stresa opada do minimuma.

"Zajedno smo rasli, učili i savladavali složene tehnike mentalne aritmetike, koja će biti jak temelj za buduće uspehe naših polaznika. S obzirom da ste nam ukazali ogromno poverenje time što ste se odlučili za naš obrazovni centar, iskreno se nadamo da smo opravdali vaša očekivanja. Ponosni smo na sve naše polaznike ali i na vas roditelje jer ste ozbiljno shvatili ovaj program i doprineli postizanju značajnih pojedinačnih i grupnih uspeha", rekla je Vincek na svečanoj dodeli sertifikata. 

I roditelji mališana koji su pohađali školu mentalne aritmetike imali su samo reči hvale, kako za profesore tako i za sam način rada.

"Ja sam za "Ingenicus" čula na nekom seminaru i odmah sam poželela svog sina da upišem, prvenstveno zato što je levoruk, pa smo suprug i ja želeli da mu se obe hemisfere mozga podjednako razviju što se itekako poboljšalo, i moje dete je sada u školi mnogo sigurnije i samouverenije", rekla je majka jednog ponosnog mališana.

"Moja ćerka je imala problema sa koncentracijom iako je visoko inteligentna, pa smo je upisali u školicu da bi se taj problem popravio i sada smo prezadovoljni, a i njoj je samoj mnogo lakše da uči i prati nastavu", rekao je otac jedne devojčice.

Podsetimo, SuanPan mentalna aritmetika je razvojni program kojim se iskorišćava pun prirodni potencijal deteta. Ovaj program je deci posebno interesantan zbog korišćenja računaljke tj. abakusa. Radom na abakusu i upotrebom po dva prsta leve i desne ruke, deca u istom trenutku aktiviraju levu i desnu moždanu hemisferu, pri čemu se razvijaju sinapse, odnosno spojnice između moždanih hemisfera, koje utiču na koncentraciju.

Napredak svakog polaznika se prati na individualnom nivou, kroz kvalitativnu i kvantitativnu analizu postignutih rezultata. Svaki učenik periodično rešava testove pažnje i koncentracije koje obrađuju psiholozi Pro-Mens-a iz Niša, koji je ovlašćeni zastupnik programa SuanPan mentalne aritmetike za Srbiju. Tako profesori kontinuirano beleže utisak o savladanom gradivu i napretku studenata, a roditelji dobijaju periodične izveštaje.

Škola "Ingenicus" nalazi se se na Bulevaru Mihajla Pupina 9, a sve dodatne informacije o novom upisu mogu se pronaći OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti