Novosadski odbornici u ponedeljak o laureatima gradskih priznanja i poslovniku

Skupština grada će u ponedeljak, 17. oktobra održati svečanu i radnu sednicu.

Na svečanoj sednici će se potvrditi predlozi Komisije za dodelu priznanja o dobitnicima Oktobarske nagrade i Novembarske povelje, kao i da titulu počasnog građanina dobije francuski doktori Žan Pjer Loc.

O dobitnicima ovih gradskih priznanja više možete pročitati OVDE.

U radnom delu sednice će se razmatrati manje izmene plana poslovanja "Tržnice", aneks ugovora Grada i "Vodovoda" o ulaganju u vodovodnu mrežu, donacija dva vozila policiji i usklađivanje odluke o taksi prevozu sa republičkim zakonom.

Sve ovo su relativno redovne tačke, dok se prava rasprava očekuje povodom novog poslovnika koji je predložila vladajuća SNS sa koalicionim partnerima. Opozicija se protivi ovom predlogu, jer vremenski znatno ograničava prava odbornika na obraćanje Skupštini, a do sada nije postojao takav propis.
 

  • Bane

    16.10.2016 18:18
    Novi poslovnik će omogućiti efikasniji rad skupštine.
  • veronika

    16.10.2016 17:30
    o nagradama gradskim
    Ocekujemo da sutrasnje zasedanje Skupstine Novog Sada ispravi pogresnu odluku Komisije za priznanja, koja uspesnom pojedincu nije dodelila Oktobarsku nagradu za kulturu. Evropska prestonica kulture je NoviSad!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.