U toku rekonstrukcija neurologije i psihijatrije KCV

U toku je rekonstrukcija zgrade u kojoj se nalaze klinike za neurologiju i psihijatriju Kliničkog centra Vojvodine.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je da na toj zgradi, od kako je izgrađena 1964. godine, osim redovnog održavanja, nisu izvedeni nikakvi građevinski radovi.

"Krenuli smo u projekat rekonstrukcije kompletne Psihijatrije, te prizemlja i prvog sprata Klinike za neurologiju. Vrednost investicije u prvoj fazi je 32 miliona dinara. Tokom radova koji treba da budu završeni u roku od 70 dana, obe klinike će normalno funkcionisati", naveo je Gojković.

Prema njegovim rečima, ova faza rekonstrukcije podrazumeva zamenu više od 300 prozora, novu podnu oblogu, krečenje 2.500 kvadratnih metara i rekonstrukciju 16 kupatila. Dodao je da se na tim klinikama godišnje leči više od 4.000 pacijenata u bolničkim uslovima i da se obavi na desetine hiljada pregleda.

Gojković je najavio i kompletnu rekonstrukciju unutrašnjih saobraćajnica i rasvete u krugu Kliničkog centra.

Prema rečima predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, sve klinike koje će ostati u starim zgradama nakon završetka novog "B" i "C" bloka, temeljeno će biti rekonstruisane, a radi se o Internoj klinici, Klinici za neurologiju, Klinici za psihijatriju, Klinici za infektivne bolesti i potencijalno Poliklinici, te o jednom delu starih objekata koji su pod zaštitom.

Mirović je najavio i formiranje Tehničkog odbora, koji treba da razmatra sva druga pitanja vezana za Klinički centar Vojvodine, koja podrazumevaju urbanistička rešenja, imovinska pitanja i pripremu za buduće uređenje čitavog kompleksa.

"Nikada više se ne sme i neće dogoditi da pojedini medicinski aparati i oprema budu van stroja i po nekoliko meseci zbog kvarova. Nismo baš toliko siromašni da nemamo novca za popravku medicinske opreme, a sa druge strane uglavnom se radi o predvidivim kvarovima, izazvanim otkazivanjem pojedinih elemenata koji imaju tačno određen rok trajanja", rekao je takođe Mirović.

  • hahahahhaha

    19.10.2016 15:42
    Trece oko, djavole mali, sve pratis i pamtis :)
  • Shin Sekai

    19.10.2016 09:59
    Nadam se da ce staviti neku ogradu. Ova "zica" sto je trenutno tu je em ruglo, em ne sluzi svrsi.
  • nss

    19.10.2016 09:42
    nsss
    bolje da su je prosirili...toliko ludaka seta ulicom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti