Novosadski basketaši svečano dočekani

Za osvajače titule svetskog prvaka u basketu "3 na 3" Dušana Domovića Buluta, Dejana Majstorovića, Marka Ždera i Marka Savića priređen je svečani prijem u Gradskoj kući.

"Imamo kontinuiran uspeh od 2012. godine, kada smo i prvi put bili primljeni u Gradskoj kući povodom velikog uspeha. Morali smo malo da se borimo protiv stereotipa i da pokažemo da je basket ozbiljan sport, a da smo mi profesionalni sportsti i da vredno radimo na tome da ga promovišemo na najbolji način. Mi smo i dalje veoma motivisani i uvek ciljamo na najsjajnije odličje. Iz godine u godinu, iz turnira u turnir susrećemo se sa dosta usputnih problema, ali sve prevazilazimo i nalazimo najbolji način da se zabavimo u svemu ovome što radimo", rekao je Bulut.

Basketaše su dočekali gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

"Drago mi je što su Dušan, Marko, drugi Marko i Dejan podigli basket "3 na 3" na viši nivo. Amerikanci su nas pobedili u košarci u finalu na Olimpijadi u Riju, ali mi smo uzvratili pobedom i apsolutnom dominacijom naše reprezentacije u basketu u Kini. Basket je sport koji je poprimio ozbiljne razmere u celom svetu, a gradonačelnik Miloš Vučević i ja smo tu da u ime Grada porazgovaramo sa zlatnim momcima i da čujemo od njih kako Grad može da stane iza njih i konkretno pomogne u svim daljim aktivnostima", rekao je Cvjetićanin.

Basketaši su od 11. do 15. oktobra u kineskom Gvandžou osvojili Svetsko prvenstvo, kada su u finalu savladali Sjedinjene Američke Države.

  • nk

    22.10.2016 01:15
    Bravo momci!!!
    Svaka cast!
    Sta bi tek bilo da imate cesce zajednicke pripreme?!
  • Sale

    21.10.2016 19:27
    Svaka čast zlatnim momcima! A naročito sad kad Grad stane iza njih, biće nepobedivi!
  • kuzze

    21.10.2016 17:42
    bravo majstori
    Svaka čast momci i iskrene čestitke na ostvarenom rezultatu. Hvala Vam na lepim vestima, uvek je lepo čuti da se uložen trud vrati na valjan način. E sad, kako se od "hvala" ne živi - na potezu su oni koji mogu da pomognu za nadalje.. :-)
    svako dobro i nastavite ovako

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti