Mirović: Očekujem veći budžet u 2017; DS: Premijer ranije odbijao da dođe

Na dnevnom redu zajedničke sednice republičke i pokrajinske vlade danas je više od 20 zajedničkih projekata, razgovaraće se o modelima finansiranja, kao i o budžetu Vojvodine za sledeću godinu, izjavio je predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović.

"Očekujemo značajno veći budžet za 2017. godinu. Predviđam da možemo imati više od dosadašnjih sedam odsto", rekao je Mirović, dodajući da je lako govoriti o uslovima kada Vlada Srbije postiže suficit u budžetu.

Kada je reč o projektima, navodi da su oni podeljeni na nacionalne, kao što su pruga Beograd-Budimpešta, izgradnja brzih saobraćajnica kroz Vojvodinu, kao i pitanje navodnjavanja, a za značajan deo tih projekata koje će voditi republička vlada obezbeđena su sredstva.

"Zadatak Vlade Srbije, prema najavama ministra zdravlja, biće da sredstva usmeri da se završi Klinički centar da, poput Niša, i mi vidimo svetlo na kraju tunela, da imamo novi veliki objekat od 30.000 kvadrata, 400 postelja, a pokrajinska vlada će svojim sredstvima obnavljati klinike i regionalne bolnice u Vojvodini", rekao je Mirović.

Vučić odbijao da se sastane sa bivšom Pokrajinskom vladom

Demokratska stranka je saopštila da pozdravlja održavanje zajedničke sednice Vlade Srbije i Pokrajinske vlade, ali podseća da "Aleksandar Vučić nije odgovorio na pitanje zašto svoje partnere bira prema političkoj podobnosti, s obzirom da je četiri godine odbijao da se sastane sa bivšom Pokrajinskom vladom".

"Podsećamo da je zgrada Banovine bila i tokom prethodnih godina sedište Pokrajinske vlade gde je odbijao da dođe, iako je bio predsednik Vlade Srbije. Na taj način je pokazao da ga zanima samo politički upodobljena Vojvodina, a ne Vojvodina kao značajan deo Republike Srbije. Nadamo se da će ovaj sastanak doneti i neki nov kvalitet, s obzirom da je sadašnja Pokrajinska vlada svu svoju dosadašnju aktivnost usmerila ka realizaciji projekata, otvaranju objekata i održavanju manifestacija koje je osmislila bivša Pokrajinska vlada", navode u DS-u.

  • krle

    22.10.2016 17:17
    za mikija
    Pogrešno si se izrazio, sada NEĆE da koči...
  • LepiMica

    22.10.2016 14:38
    Zutaci
    Gospodo demokrate,
    imali ste i noz i pogacu t.j. svu vlast u ovoj zemlji pa niste uradili nista..... Ceo vas politicki program se zasnivao na plasenju naroda od radikala i sipanje novca u svoje dzepove....
  • Miki

    22.10.2016 14:31
    Sada nema ko da koči i opstruira razvoj Vojvodine, pa će sve ići lakše i efikasnije!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti