Velika Sekopak akcija prikupljanja reciklažnog otpada još ovog vikenda

Građani Novog Sada, Beograda i Niša još ovog vikenda imaju priliku da daju svoj lični doprinos i uključe se u jednu od najvećih akcija za čistije životno okruženje.

Velika akcija prikupljanja reciklažnog otpada je u toku, a bilo bi dobro da se odazove još više građana.

Svi koji imaju kućni ambalažni otpad, mogu da ga sortiraju i donesu na reciklažu u jedan od Tempo hipermarketa, nakon čega dobijaju nagradu.

Mesec reciklaže počeo je 8. i traje do 30. oktobra, svakog vikenda u periodu od 10 do 16 časova u hipermarketu Tempo u ova tri grada. Ispred ovih hipermarketa, u saradnji sa Sekopakom, postavljena su reciklažna ostrva gde je moguće odložiti karton, papir, pet, metal, staklo, limenke i upotrebljenu Tetra Pak ambalažu.

Svako Eko ostrvo sastoji se iz tri jedinice, opremljene specijalnim kontejnerima, koje su označene crvenom, žutom i plavom bojom, a u cilju lakšeg razvrstavanja materijala. Ovako sakupljen ambalažni otpad redovno se odnosi na dalju preradu u neke od reciklažnih centara.

- Drago nam je što saradjujemo sa Sekopakom i što kupcima omogućavamo da odlazak u kupovinu iskoriste i za brigu o životnoj sredini. Naša kompanija tokom cele godine pruža doprinos da planeta bude čistija. Zajedno sa našim kupcima i partnerima svakodnevno radimo da naše okruženje bude lepše - istakao je Nikola Papak, menadžer za korporativne komunikacije Delez Srbija.

  • NS_BOB

    27.10.2016 15:00
    Šta se desilo sa akcijama prikupljanja elektronskog otpada?
    Ranijih godina je Čistoća par puta godišnje postavljala kontejner u nekom delu grada pa su građani mogli da na odgovarajući način odlože stare uređaje.
    Ako su problem sekundarci koji bi pokušali da se "posluže" tim otpadom - eto misije za komunalce: nek umesto po kafićima, otpadaju u svom autu parkiranom pored kontejnera.

    Svestan sam da postoje privatne firme koje se bave ovim poslom, ali niti su one voljne da organizuju slične akcije, niti su građani voljni da se cimaju da im nose stare uređaje na noge.


  • Pavle

    27.10.2016 11:53
    Baterije mozete odneti u HomeCentar u BIGu. Pored kase se nalazi kutija za odlaganje
  • panonius

    27.10.2016 11:21
    organizacija ?
    Ne treba mi nikakva nagrada. Danas sam ostavio cca 10 kg novina pored kontejnera i niko ni da pipne. Jurim one sa triciklom da im dam PET ambalažu. Čepove skupljam da ih dam jednom školarcu koji ih nosi u školu. Imam 2,3 kg iskorištenih baterija koje godinama gomilam. Nekad su spominjali neko sabirno mesto u ulici Pap Pavla.
    Akcija je za pozdraviti ali nedostaje podrška sa viših nivoa. Greh je bacati i staklenu ambalažu koja (ne)će istrunuti nikad !!!
    Ja sam Limanac , pre pet godina postavili su kontejnere za reciklažu blizu škole JP ,koje su nestašni momci odmah zapalili....
    Jel postoji iole odgovoran glavonja koji je plaćen za to , da organizuje permanentno prikupljanje sirovina za reciklažu ?????!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti