LSV traži da se u škole uvede čas o borbi protiv fašizma

Liga socijaldemokrata Vojvodine će na narednoj sednici Odbora za obrazovanje i nauku Narodne skupštine podneti inicijativu da u svim osnovnim i srednjim školama u Republici Srbiji đaci barem jedan školski čas mesečno, uče o borbi protiv fašizma.
Kako je navela ova stranka u svom saopštenju, iniciraće i da to bude obavezno 9. maja kada se obeležava Dan pobede nad fašizmom i 9. novembra, na Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma.
 
"Ujedno, očekujemo da se u parlamentu što pre nađe Predlog izmene zakona o zabrani manifestacija neonacističkih ili fašističkih organizacija i udruženja i zabrani upotrebe neonacističkih ili fašističkih simbola koji je podnela LSV, te da počne i oštrija preventivna borba protiv svih onih koji bi da propagiraju neonacističke ili fašističke ideje", navode iz LSV-a.
 
Ligaši ističu da je Republika Srbija je dužna i da zaustavi "besramnu rehabilitaciju saradnika okupatora i zločinaca u Drugom svetskom ratu". 
 
"Upravo sutra, u Višem sudu u Pančevu počinje proces povodom zahteva za rehabilitaciju Vrščanke koja je kao saradnica Gestapoa izdala Žarka Zrenjanina i na osnovu čije dojave je on i ubijen. Kada se tome doda postupak za rehabilitaciju Milana Nedića, te prošlogodišnja rehabilitacija Dragoljuba Mihailovića, jasno je da se umnožavanje postupaka za rehabilitaciju kvislinga ne događa slučajno", zaključuju u LSV-u.
  • dobrotvorka

    14.11.2016 20:32
    @ex chapman
    Hahahahahaaa. Od srca sam se i do suza nasmejala. Kažu da je smeh lek, pa hvala Vam na leku.
  • nss

    10.11.2016 09:43
    nss
    jel to vas prvi covek ostao bez posla pa ce da uci decu kako se bahati po gradu
  • ex chapman

    09.11.2016 12:49
    @Rozamunda
    je li ovo omaž legendarnoj Marici Hrdalo (Neli Eržišnik) ili sretna koincidencija?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti