Radnik GSP-a našao i vratio vlasniku 11.000 evra

Portir na Međumesnoj autobuskoj stanici u Novom Sadu Milan Majstorović u utorak uveče je našao i potom vratio torbicu sa 11.000 evra i dokumentima putniku koji ju je izgubio.

Ovaj radnik GSP-a koji već 35 godina radi kao portir na MAS-u kaže za 021.rs da nije prvi put da nalazi novac i dokumenta koje putnici zaborave, ali da je prvi put da se radi o tako velikoj sumi.

O samom događaju od utorka uveče Majstorović kaže da je stariji gospodin kupovao kartu i tada zaboravio torbicu sa novcem, dokumentima i mobilnim telefonom. On je primetio torbicu i kada ju je otvorio video je novac, a potom je sa drugim kolegama pokušao da dođe do vlasnika.

"Mobilni telefon je imao memorisan hrvatski broj pod imenom "Ćerka". Ispostavilo se da je u pitanju ćerka tog putnika koja živi u Zagrebu, a kojoj smo objasnili šta se desilo, pa je ona dobila oca na broj telefona u Srbiji. Kad je došao na šalter, kažem mu "Šta je čiča?" i izvadim samo mobilni telefon. A onda sam se nasmejao, zagrlio ga i dao mu torbicu sa novcem i dokumentima", kaže portir MAS-a za naš portal.

On dodaje i da je od vlasnika dobio 900 dinara kao nagradu, ali da mu novac nije važan.

"Imam ćerku, a moja najveća želja je da se ona zaposli i da dobijem unuka. A znate kako se kaže "Tuđa muka ne hrani unuka". Mogao sam uzeti taj novac i da nikome ne kažem, ali šta će mi to", priča Majstorović.

U GSP su za 021.rs podsetili i da ovo nije prvi put da njihovi zaposleni pronalaze veće sume novca a potom ih vraćaju vlasnicima. Kako nam je kazao Majstorović, firma ga je častila tako što mu je danas dala slobodan dan, a da li će dobiti još neku nagradu u GSP-u nisu hteli da komentarišu.

  • Kinta

    11.11.2016 17:38
    Juros
    Ja bih castio tog coveka sto je izgubio 11.000 eura..sa 2000 dinara...ipak je umetnost izgubiti toliko novac!!
  • saska

    11.11.2016 07:23
    900dinara nagrade?????
    sram ga bilo!
    svaka cast postenom vozacu! svaka cast!
  • Deks

    10.11.2016 13:42
    Čin za svaku pohvalu ali to je i nešto što se podrazumeva od zaposlenih bilo gde a posebno u GSP-u. Taman posla kada bi činjenicu da rade na takvom mestu sa velikom frekvencijom putnika koristili za prisvajanje stvari koje putnici zaborave. Zna li neko ima li na autobuskoj stanici u Novom Sadu kamera i ako nema je li moguće da to još nije uvedeno?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti