Slikar Radovan Jokić novi direktor Muzeja savremene umetnosti Vojvodine

Dosadašnja direktorka Muzeja savremene umetnosti Vojvodine Sanja Kojić Mladenov smenjena je odlukom Pokrajinske vlade, a na to mesto je došao slikar Radovan Jokić.
Jokić je predsednik Saveta za kulturu Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije. Dok je gradonačelnica bila Maja Gojković, bio je član Gradskog veća za kulturu.
 
On je, tokom izborne kampanje, predstavio svoj program razvoja novosadske kulture. Kako je tada naveo potrebno je da se kulturna scena ujedini.
 
"Kultura je marginalizovana, više i ne postoji u ozbiljnim društvenim tokovima, u onome što se zove konstrukcija, podizanje i rekonstrukcija društva u kojem živimo. Nemoguće je reformisati društvo bez kulture, to je problem sa kojim moraju da se suoče političari. Novi Sad zaslužuje da se kulturna scena ujedini, jer je ona sad dezorijentisana, razjedinjena, na najnižem nivou. Najniži politički funkcioneri vode kulturu, to su poslednja mesta koja se dodeljuju", poručio je u martu Jokić.
 
Podsetimo da su mandat Sanje Kojić Mladenov obeležile kontroverze i sukobi sa zaposlenima. Više o problemima u ovoj ustanovi za vreme njenog mandata možete pročitati OVDE.

Teme

msuv
  • Muzealac

    11.11.2016 22:53
    Trijumf
    Iz pouzdanih izbora saznajemo da će Nebojšu Milenkovića, kao nagradu što je pomogao smenu Sanje K. Mladenov, novi direktor MSUV imenovati za umetničkog direktora. Sličnu poziciju očekuje i njegova supruga Suzana Vuksanović.
  • Slobista

    10.11.2016 09:37
    Ti mali omladincu što se hvališ da ste očetkali staru gardu iz sps-a si jadan i bedan jet nas niko nemože da očetka nije mogao ni dos 5 oktobra a kada se vratimo a to je vrlo brzo letećete naglavačke sa drugog sprata vi svi preletači,grebatori,ulizice ...MI SE DVADESET GODINA DRŽIMO ZAJEDNO I NIKADA JEDAN DRUGOG NE IZDAJEMO!!!! napiši kako vam je zgrada u gradskom sps-a prazna i kako je sve Puklo .. jado ljudska
  • Za Gledaoca

    10.11.2016 09:06
    Dragi moj, ne treba nikog puštati da pokže šta zna. Nije muzej televizijska emisija, pa d može svako da se vežba. MSU se taman izvukao iz kandži nekakvog bašibozluka, otplatio dugove Gere i kompanije i počeo da radi upros ludacima iz kolektiva koji ga stalno mini raju. Sad će ponovo pasti eksperimentisanje, sujete, uzdizanje nesposobnih huškača, trošenje poreskih para za gluposti i završiće se opštim pičvajzom. Ali, treba nagraditi koalicione partnere, krtie iz kuće, a za muzej koga briga. Postave VD direktora koji nema kvalifikacije za muzej, držaćr ga tako godinu-dve dok ih formalno ne stekne ako ga ne najure i to je to. Zavladaće pink umetnost, niža bića i foliranti. Za to ste glasali, ako je već glasao tako. Ja nisam!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti