Dan mladog portugizera danas na Trgu slobode

Dan mladog portugizera održaće se danas, 17. novembra na Trgu slobode i Novosađani će tom prilikom moći besplatno da degustiraju vino.
 
Manifestacija se održava deveti put u Novom Sadu, a posetioci će imati priliku da prisustvuju koncertu tamburaša, igri folklornog ansambla, proglašenju najbolje pesme o vinu i nastupu tango plesača. 
 
Standardni deo manifestacije je i proglašenje Viteza mladog vina. Ove godine titulu viteza je poneo osnivač izdavačke kuće "Prometej" Zoran Kolundžija. Kako kaže za 021.rs vino i knjiga su sinonimi, jer je i u knjigama, kao i vinu - istina.
 
"Kad se kaže knjiga mislimo na kulturu, a prepušteni smo uglavnom onome što je namenjeno za zabavu. Jako je važno da se prepliću prave vrednosti, a ova manifestacija je jedna od tih prilika. Isto tako je i kod vina, postoje dosta onoga što nije kvalitet, ali ovo je prilika za Novosađane da probaju nešto zaista lepo i kvalitetno", smatra Kolundžija.
 
Program manifestacije će početi u 17 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti