Novi Sad do kraja nedelje dobija nove novogodišnje ukrase

Na novosadskim ulicama do kraja nedelje će se naći nova novogodišnja rasveta, saznaje 021.

"Zavod za izgradnju grada" koji je u likvidaciji, završio je tender za kupovinu nove rasvete vredne oko 14,5 miliona dinara sa PDV-om. Posao je dodeljen firmi "Ilumina" iz Novog Sada koja je, iako je dala skuplju ponudu, imala ispravnu dokumentaciju, za razliku od firme "Stars ltd" iz Beograda, koja sa ponudom od malo više od 11,1 milion dinara nije dostavila i potrebnu garanciju.

Prema ugovoru koji je sklopljen sa firmom "Ilumina", rok za isporuku nove novogodišnje rasvete je pet dana. S obzirom da je ugovor sklopljen 16. decembra, novi ukrasi će se na novosadskim ulicama naći do kraja nedelje, odnosno pre katoličkog Božića.

Podsetimo da će rasveta koja je sada nabavljena biti upotrebljena prvenstveno da se ukrase i osvetle pojedine lokacije van užeg centra grada. Tako se nabavlja rasveta za raskrsnicu Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara kod "Merkatora", Jevrejsku ulicu, a još 48 svetlosnih elemenata će biti postavljeno na nekoliko kružnih raskrsnica u gradu.

Šta se sve kupuje možete pročitati u posebnoj vesti OVDE.

Inače, Novi Sad će za ovogodišnje ukrašavanje Grada upotrebiti oko 30 miliona dinara o čemu možete više pročitati u OVOJ vesti. Zbog trošenja novca na ukrašavanje grada saopštenjima su "ratovali" i DS i SNS, o čemu više možete pročitati OVDE.

  • nikola

    22.12.2016 15:11
    Za one koji vole svetlo
    superhik i ostali.

    Burazeru, da si ikad bio u betaniji da vidiš kakvo je stanje sa bebama, trudnicama i svim ostalim, shvatio bi o čemu normalan svet piše i priča. Moraš shvatitic da i ovo i klizalište i milion drugih stvari ide isključivo po političko stranačko burazerskim odnosima i ljudi na tome uzimaju pare. Kakvo ulaganje u turizam i ne znam ti ja šta, fotelje su uvek bile primat, a ne nešto drugo.
  • dobrotvorka

    21.12.2016 23:21
    ALA
    Će nečije "kućice" biti osvetljene i ukrašene za praznike!
  • Ja

    21.12.2016 15:25
    Novi Sad = Svajcarska
    Svaka im cast. Podigli zivotni standard, sve gradske probleme resili i sad resavaju najnebitniju stvar, zadnju rupu na svirali - bozicne ukrase. Naravno sve to sa nasim parama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.