DS: Novac dat partijskim ljudima; SNS: Nezapamćeno interesovanje za Ledenu šumu

Praznični programi u Novom Sadu jesu prigodni za građane i posetioce, ali su troškovi organizovanja neprihvatljivo visoki i postoji osnovana sumnja na korupciju, navode u Gradskom odboru Demokratske stranke.
U ovoj stranci kažu da se samo za ukrašavanje grada i program "Ledena šuma" u Dunavskom parku iz gradskog budžeta izdvojilo više od 16 miliona dinara, "što je potpuno neprimereno u sadašnjim ekonomskim i socijalnim prilikama u Novom Sadu".
 
"Sam program 'Ledena šuma' realizuju takozvana povezana lica s ljudima iz gradske vlasti. Da bi do kraja rasvetlila novi skandal u gradu, Demokratska stranka je na adrese više gradskih institucija i preduzeća poslala zahtev za dostavu informacija o tome ko je bio ovlašćeno lice u udruženju 'Kvart medija' u trenutku kada je tom udruženju iz gradskog budžeta dodeljeno 5,8 miliona dinara za program 'Ledena šuma', ko je dao odobrenje da se prekopava park koji predstavlja zakonom zaštićeni spomenik prirode i šta u tom privatnom projektu radi JKP 'Gradsko zelenilo'. Prema do sada poznatom, ovlašćeno lice u udruženja 'Kvart medija' u trenutku dodele budžetskih sredstava bio je sadašnji direktor jednog javnog preduzeća koji je i blizak prijatelj člana Gradskog veća zaduženog za resor iz kojeg su pomenutom udruženju prenete budžetske pare", poručuju u GO DS. 
 
U novosadskoj opoziciji dodaju da su im privatne veze ovog tandema dobro poznate, budući da su se obojica učlanili u DS dok je ona bila na vlasti, a potom preleteli u SNS kad je došlo do smene partija na čelu.
 
"Trenutno je kao ovlašćeno lice u Udruženju upisana supruga uticajnog funkcionera vladajuće stranke, što sve skupa čini više nego očiglednim čitav mehanizam pomoću kojeg se novac građana Novog Sad preliva u džepove pojedinaca i organizovanih grupa iz sadašnje vlasti", navode u gradskom odboru novosadskih demokrata.
 
SNS: Nezapamćeno interesovanje za Ledenu šumu
 
GO SNS zahvalio se opoziciji na pohvalama, te dodao da su građani pokazali "nezapamćeno interesovanje za projekat 'Ledena šuma'". U ovoj partiji dodaju da je pun park pokazatelj da je dobar potez bio finansiranje "Ledene šume" i pozivaju članove i simpatizere DS da je posete.
 
Međutim, u partiji negiraju da je Dunavski park za potrebe postavljanja klizališta prekopavan. "Ono što je kopano uz šetne staze je urađeno za potrebe postavljanja optičkih kablova za video nadzor koji će doprineti povećanju bezbednosti u najpoznatijem novosadskom parku. To je posao koji upravo Demokratska stranka dok je bila na vlasti nije dovršila, već je sve parkove ostavila bez video nadzora, ne vodeći računa o bezbednosti građana koji tuda prolaze, posebno u večernjim i noćnim satima. Drugo, za Vašu informaciju, Javno komunalno preduzeće 'Gradsko zelenilo' je staratelj nad Dunavskim parkom i zaduženo je za njegovo održavanje tokom cele godine, dakle, i pre i za vreme i posle rada klizališta. Ovo preduzeće samo obavlja aktivnosti koje mu je poverio osnivač", poručuju u SNS.
 
U gradskom odboru kažu da su iznete neproverene informacije o bliskosti pojedinaca sa vlašću, a podsećaju opoziciju na tender vezan za Bulevar Evrope i pobednika na njemu.
 
"Građane podsećamo da se radi o prijatelju Olivera Dulića, čija ponuda je bila višestruko veća od realne cene. Ozelenjavanje oko Kaćke petlje za vreme vladavine DS po ceni od milion i po evra građanima ćemo pojasniti drugom prilikom. Za sada se time bave inspektori privrednog kriminala. Srpska napredna stranka i u narednom periodu trudiće se da ulaganjima u nove sadržaje, poveća turističku ponudu Novog Sada. Naš grad je izabran za Evropsku prestonicu omladine i kulture i obogaćivanje novim sadržajima iz oblasti kulture, obrazovanja, sporta je najmanje što građani očekuju od nas. Ulaganjem u novogodišnju rasvetu za one delove grada koji nikada do sada za vreme praznika nisu bili ukrašeni želimo da pokažemo da su nam svi građani jednako bitni, bez obzira u kom delu novosadske opštine živeli. Možda je Demokratska stranka navikla na to da ljude deli na građane prvog i drugog reda. Mi nismo i nećemo", poručila je stranka na vlasti i dodaju da je problem DS-a što im se partijsko članstvo "toliko osulo da ih je moguće prebrojati na prste jedne ruke".
 
Inače, praksa partija u gradu, naročito DS, u poslednje vreme je iznošenje informacija bez navođenja imena i prezimena konkretnih učesnika koji se terete za određene zloupotrebe.
 
Kada je reč o prazničnim dešavanjima, Novosađani su nedavno zatražili da se odustane od organizovanja dočeka Nove godine na Trgu slobode i da se sav novac koji su sponzori namenili za podmirivanje nastupa preusmeri u humanitarne svrhe. Više o tome OVDE.

Komentari 104

  • neko

    21.12.2016 18:47
    JLJDL
    @LENKA BRAVO
  • neko

    21.12.2016 18:37
    bas me briga
    sta ko kaze... moja devojcica, a i ja smo se odusevile. super je
  • tito

    21.12.2016 10:30
    problem je sto se za te novce mogla kupiti kompletna LEDENA SUMA,ovako se za iznajmljivanje platilo duplo vise. Treba staviti na uvid gradjanima racun citavog projekta. sve u svemu neko se sigurno nakrao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti