Novosadski odbornici uskoro u renoviranoj sali Skupštine grada

Novosadski odbornici će naredne nedelje sesti u salu Skupštine grada koja je u prethodnih mesec dana rekonstruisana.

Sala je morala da se preuredi kako bi se ispravili bezbednosni propusti koje je ustanovila inspekcija Uprave za vanredne situacije. Naime, nije bilo sigurnog puta za evakuaciju, a i pristup osobama sa invaliditetom je bio otežan.

Kako bi se ovi propusti otklonili, u prethodnim nedeljama su uklonjene kabine za prevodioce, razdvojene su klupe gde sede odbornici i tako je omogućen nesmetan prolazak, odnosno evakuacija. Takođe, omogućen je i pristup osobama sa invaliditetom.

Skupština grada je projekat rekonstrukcije platila 148.500 dinara bez PDV-a firmi "Pro-ing", a same radove preduzeću AD "Umetnost" 1.077.630 dinara bez PDV-a.

Podsetimo i da je predsednik Skupštine Zdravko Jelušić ranije najavio da će rad tog tela uskoro biti modernizovan time što će odbornici početi da dobijaju materijale u elektronskoj formi i to se očekuje tokom proleća, a do tada će odbornici dobiti i tablete na kojima će pregledati dobijeni materijal.

  • Linoleum

    22.12.2016 15:03
    Zdravko
    Zna li Zdravko da u Upravama na podovima ima linoleum,a radni zadaci i poslovi se obavljaju pomocu stapa i kanapa , dok on u Skupstinu uvodi moderan sistem i siguran put za evakuaciju.Od koga,cega i za koga.Sta radi inspekcija Uprave za vanredne situacije kad su u pitanju Uprave koje su dislocirane u kojima nema nikakvog pristupa osobama sa invaliditetom, itd.E Zdravko,Zdravko , propala ti firma pa bi i ovu da modernizujes kao i svoju propalu.
  • dobrotvorka

    21.12.2016 17:46
    HOĆE
    Li biti i pametniji kada sednu na nove fotelje?
  • ST

    20.12.2016 10:42
    Zali boze bacenih para...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti