Uskoro počinje gradnja zgrade Hitne pomoći

JP "Zavod za izgradnju grada" u likvidaciji konačno je završio tender i izabrao izvođača radova koji će izgraditi zgradu Hitne pomoći na Telepu, saznaje 021.rs.

Posao je dodeljen konzorcijumu koji predvodi novosadska firma "Graditelj NS" i izgradnja će biti plaćena skoro 410 miliona dinara.

Pored "Graditelja NS", u izgradnji će učestvovati i novosadske firme "KLM inženjering TM", "Elektrotim", Građevinski biro "Axis" i beogradska preduzeća "Deneza M inženjering" i "Graditelj – Beograd", a podizvođači su "Izohem" iz Sremske Kamenice i novosadske "Vega" i "Euromed group". 

Oni su posao dobili jer su ponudili najnižu cenu, a drugi učesnici na tenderu bili su konzorcijumi oko preduzeća "Dijagonala" i "Gat", oba iz Novog Sada.

U budžetu Novog Sada za ovu investiciju, uz sufinansiranje iz budžeta Vojvodine, obezbeđeno je 535 miliona dinara, tako da ovaj put neće biti problema oko finansiranja radova.

Na izgradnju zgrade Hitne pomoći čeka se nekoliko godina, a prošlogodišnji tender za izbor izvođača radova na kraju je i poništen zbog manjka sredstava u budžetu.

Zgrada Hitne pomoći biće sagrađena na uglu Bulevara patrijarha Pavla (nekadašnji Somborski bulevar), Jastrebačke i Ulice Ilariona Ruvarca, na parceli od preko 3.000 kvadrata. Imaće tri sprata, ukupne površine 2.700 kvadrata i veliku garažu od 2.300 kvadrata.

Ovaj objekat će omogućiti da Zavod za hitnu medicinsku pomoć, celu deceniju nakon izdvajanja iz Doma zdravlja, konačno dobije svoj prostor.

  • /

    17.01.2017 11:17
    /
    pa urgentno=hitno

    opet vam vrelovod nije isto kao toplovod
  • lala

    16.01.2017 11:59
    a kome ide razlika od 346 do 410 miliona?
  • Shin Sekai

    15.01.2017 01:43
    Mogli su ostaviti platformu za helikopter. Znaci ni u planu nije tako nesto. Tuga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti