Hemijski i geo vikend na novosadskom PMF, prijave do utorka

Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta i ove godine nastavlja manifestaciju Hemijski vikend i to u subotu, 25. februara od 10:30.
Ove godine, hemijski vikend je kombinacija interaktivnih radionica, naučno-popularnih predavanja i druženja, kako bi se budućim studentima predstavilo šta sve mogu da rade nakon završenih studija na PMF. 
 
"Upoznaćemo sve posetioce gde sve može da radi diplomirani hemičar, biohemičar ili analitičar zaštite životne sredine. Na kojim radnim mestima mogu da provedu svoj radni vek i sta ih očekuje u budućnosti tokom svog posla. Želja nam je da na taj način olakšamo budućim studentima u pravom odabiru njihovog zanimanja jer to je nešto što se bira za ceo život pa i odabir treba da bude pametan. Zato nas ove godine opisuje slogan Moja budućnost - moj izbor", poručuju na fakultetu.
 
Iste subote, na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo održava se Geo vikend "Istražuj, putuj i uživaj!", koji uključuje niz interesantnih predavanja kroz naučno-popularni prikaz svih smerova. Posetioci će videti i dve demonstrativne radionice iz gastronomije (Svet ukusa) i lovnog turizma (Rogovlje ili rogovi, pitanje je sad?).
 
Učenike srednjih škola očekuje i takmičenje iz geografije "Geoolimpijada", koje se održava prvi put, a već sada je prijavljeno više od 40 takmičara. Takmičenje počinje u 10 časova, a svi zainteresovani treba da se prijave najkasnije do utorka, 21. februara 2017. do 12 časova.
 
PMF je ove godine domaćin i Okružnog takmičenja iz fizike, koje se održava 26. februara na Departmanu za fiziku.

Teme

PMF
  • DH

    19.02.2017 11:47
    Izbor profesije
    Pravi izbor profesije je jako vazan. Zato zainteresovanima se mora napomenuti da se znanje, zalaganje, iskrenost i razmisljanje svojom glavom ne ceni ni u Srbiji, a jos manje na doticnom Departmanu za hemiju. Ciji si je najbitnija stavka pri zaposljavanju, a ako si niciji moze, ali samo ako si bezlican, obican, prosecan, voljan da provedes dan i ravnas ponasanje prema tim zmiljarnicima alias katedrama i grupama, pa i da zrtvujes zdrav razum i zdravlje ako treba. Bacite samo pogled na onu deponiju od katedre na petom spratu.
  • EH

    19.02.2017 10:35
    Tema
    Ako igde treba da se pomene i raspravlja o nanotehnologiji i upotrei zagađenja chemtrailom - to je ovde.
    Dolazim kad to bude tema, a do tada - samo dišite, dišite...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti