FOTO: Plan izgradnje garaže i podzemnog prolaza u centru Novog Sada na javnom uvidu

Plan izgradnje višespratne garaže u Šafarikovoj ulici, ali i podzemnog prolaza na uglu Uspenske i Jevrejske ulice, izložen je na javni uvid u Skupštini grada.

Izgradnja garaže na ovoj lokaciji planira se već duže od deset godina, a njen izgled isprojektovan je još pre nekoliko godina na arhitektonskom konkursu.



Kako se navodi u nacrtu plana koji je sada na uvidu, garaža će imati parking u suterenu, prizemlju i četiri sprata sa kapacitetom od 350 mesta, a uz nju će biti sagrađen i poslovni objekat do četiri sprata naslonjen uz sam Hotel Centar. Ovo je veći kapacitet garaže od onog koji je predviđen u arhitektonskom projektu "Hotela Centar i javne garaže" koji je napravio tim predvođen arhitektom Branislavom Mitrovićem. Ipak, ne mora da znači da će plan biti i ispoštovan, jer Hotel "Centar" do kraja nije izgrađen prema nacrtu.

Dodajmo da Grad za ovu godinu nije planirao izgradnju garaže, nego samo otkup parcela i objekata gde će se ona nalaziti. Ranije je bilo procenjeno da je za gradnju garaže potrebno 312 miliona dinara.

Inače, plan ne obuhvata samo garaže nego i blok zgrada koji se naslanja na Jevrejsku ulicu i tu je planirano rušenje nekoliko postojećih zgrada i izgradnja trospratnica na njihovom mestu.

Zanimljivo je i da su urbanisti kao mogućnost predvideli da se na uglu Uspenske i Jevrejske ulice, odnosno između Srpskog narodnog pozorišta, Hotela "Centar", Nju Norka i nedovršene Poštanske štedionice napravi podzemni prolaz kako bi ubrzao protok saobraćaja na ovoj prometnoj raskrsnici i povećala bezbednost pešaka.

Plan će na javnom uvidu biti do 13. marta.

  • Vojvosadjan

    02.03.2017 16:09
    @Petrovaradinac
    Da, da u nedostatku argumenata sam i stranacki bot. Presmesan si ponavljam. Imam veze sa strankama koliko i ti sa javnim garazama po Austriji. Znaci ni malo. Uzivaj.
  • Starosađanin

    01.03.2017 20:02
    Da li se iko od komentatora seća koliko dgo se gradio pešački prolaz kod Pošte? Stajao je u mraku, kao centralna jama godinama i jedva su ga završili, i to u vreme kada se ozbiljnije radilo i bilo je pravih para. Konačno ćemo dobiti još jednu centralnu jamu, pa vi vidite koga biste bacili u nju. Možete ga prethodno baciti na onaj roštilj od hotela.
  • Kwart

    01.03.2017 19:51
    Sve je jasno
    Citajuci komentare raznih strucnjakao vde prisutnih na forumu sa svojim debilnim i glupim predlozima postae mi jasno zasot je u Novom Sadu a i u celoj Srbiji ovakvo stanje i zasto mladi beze preko cim uhvate prvu priliku.Zasluzili ste takav Novi Sad itakav zivot kakav imate,zakljucno i vlast koja vas vodi a vi ste je birali,za bolje i niste jer ne zasluzujete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti