Nova presuda za novosadsku uzbunjivačicu koja je ukazala da inspekcija prašta parking kazne

Novosađanka Marija Beretka, uzbunjivačica u Gradskoj kući, koja je prijavila da njeni šefovi na svoju ruku brišu prekršajne naloge povlašćenim vlasnicima automobila, dobila je na ponovljenom prvom stepenu slučaj protiv Grada Novog Sada u Višem sudu.
Kako navode u Višem sudu, presudom je utvrđeno da je tuženi Grad Novi Sad tj. njena Uprava za inspekcijske poslove izvršila štetnu radnju prema Beretki, koja se sastoji u premeštanju i raspoređivanju na drugo radno mesto, bez stvarnog i objektivnog razloga.
 
"Zabranjeno je tuženom da ponovi štetnu radnju prema tužilji u vidu premeštaja i raspoređivanja tužilje na drugo radno mesto, bez stvarnog i objektivnog razloga i naloženo mu je da omogući tužilji obavljanje poslova njenog radnog mesta, Nadzornika u oblasti komunalne inspekcije - Odsek Komunalne higijene, Grupa za kontrolu i zaštitu javnih zelenih površina", navodi se u presudi.
 
Istom presudom, Grad mora Beretki da plati određeni novčani iznos na ime naknade nematerijalne štete zbog pretrpljenih duševnih bolova usled povrede časti i ugleda i to u roku od 15 dana od dana presuđenja, pod pretnjom prinudnog izvršenja.
 
Grad mora ovu presudu da objavi u jednom dnevnom listu s nacionalnom pokrivenošću. Ovo je ponovljena presuda Višeg suda, s obzirom na to da je prethodnu Apelacioni sud oborio, te se slučaj vratio na prvi stepen.
 
Podsetimo, Marija Beretka je mesecima unutar Uprave za inspekcijske poslove ukazivala na nezakonitosti - da se povlašćenim vlasnicima vozila parkiranih na zelenim površinama ukidaju prekršajni nalozi, da se falsifikuju podaci tako da se službena vozila prikazuju kao privatna kako bi bile plaćene manje kazne, da prekršajni zahtevi stoje u fiokama i da se sudu podnose tek pred zastarevanje. Beretka je kao odgovornog navodila v.d. načelnika Uprave za inspekcijske poslove Vladimira Balabana i navela da ga je lično upozorila da svojim postupanjem krši zakon. Kaže i da su je šefovi ignorisali dok nije otišla u policiju, a tada su rešili da joj se osvete.
 
U međuvremenu, inspektori Ministarstva državne uprave naredili su gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću da smeni Vladimira Balabana i njegovog zamenika Dejana Šijaka jer je utvrđeno da su postavljeni na funkcije mimo zakona, odnosno bez potrebnih kvalifikacija, radnog iskustva i konkursa. Oni još uvek nisu smenjeni.
 
Više o slučaju Marije Beretke čitajte OVDE, a o odbijanju da se smene nezakonito postavljeni načelnici čitajte OVDE.
  • Žena sa planine

    01.03.2017 09:28
    @ Lala
    Lalo, Lalo dočekati nećeš, prenamnožili smo se
  • Slayer

    01.03.2017 08:29
    Da bi se neko borio za pravdu i istinu, i on sam mora da bude takav. Takve kvalitete ne poseduju ni gospođica Beretka, a ni njen kum Zoran Pandurov. Ako neko bude u prilici, neka poseti fejsbuk stranicu gospođice Beretke i njenih sinova i imaće priliku da vidi o kakvim personama je reč. Normalan i kulturan čovek ne bi voleo da sretne ovakvu ekipu sam, po mraku, na periferiji grada.
  • JBT

    01.03.2017 07:31
    Gomila komentara o tome kakva je Beretka i kakav je bio njen kum. Izgleda da je nekima najnormalnije i najpravednije da se i dalje krši zakon na štetu Grada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti