Montažna garaža 13 godina skuplja prašinu u magacinu, neizvesno njeno postavljanje

Montažna garaža od oko 120 parking mesta koju je Novi Sad kupio pre 13 godina, ni ove godine neće biti postavljena, saznaje 021.rs.

Tako se čini da epopeji u vezi sa ovom montažnom garažom nema kraja. Inače, garaža koja skuplja prašinu u magacinu je istovetna onoj iza Srpskog narodnog pozorišta.

Direktor JKP "Parking servis" Stevan Lugonja je za 021 samo kratko naveo da, iako je ranije bilo najava, za sada nema planova za njeno postavljanje, jer još uvek traje spor između Grada i firme koja je tu garažu prodala Novom Sadu davne 2004. godine na sumnjivom tenderu. Sudski postupak između Grada i "Enegro mak sistem" traje godinama, a spor je vredan nekoliko miliona dinara.

Podsetimo da su dve montažne garaže kupljene za 37 miliona dinara, što je bilo tadašnjih 460.000 evra. Prva je odmah postavljena iza SNP-a, dok je druga poslata u magacin dok se ne odredi lokacija na kojoj će se nalaziti. Iako je bilo više ideja gde bi to moglo biti, a najviše se spominjao prostor u Dunavskoj ulici između zgrada Muzeja Vojvodine i Muzeja savremene umetnosti Vojvodine (nekadašnjeg Muzeja revolucije), nikada ništa konkretno nije urađeno.

Montažna garaža je duže od decenije u magacinu "Bačkaputa" na Rimskim Šančevima, s tim da su 2010. godine pokradeni delovi u vrednosti od bar 50.000 evra.

  • Pravnica

    07.03.2017 10:58
    Sacuvajmo zelenilo
    Dokle ce vise novosadski urbanisti i lokalni politicari atakovati na zelenu povrsinu kod Muzeja Vojvodine!? Gradjani su masovno potpisivali peticije protiv garaze na ovoj zelenoj povrsini. U svim civilizovanim zemljama se saobracaj u centru grada redukuje zbog zagadjenja i podstice se biciklizam i javni prevoz umesto da se reke automobila guraju u vec pretrpane centralne zone. Garaza je potrebna na Grbavici ili Novoj Detelinari gde je zahvaljujući "uspešnom" urbanistickom planiranju prakticno nemoguce naci parking mesto.
  • Ana

    02.03.2017 23:21
    Sekularna drzava
    Bar smo u Vikipediji sekularna drzava...
  • Mitoslav

    02.03.2017 17:55
    Odgovor za :ja
    Pa šta ako je crkveno zemljište. Malo je crkvi para. Ni porez ne plaća. Para imaju ko šodera. Popovi voze luksuzne automobile. Dosta njih je u gej ili pedofilskoj grupi. Pa šta hoćete i dušu da nam uzmete. Toliko ima crkvenog zemljišta i stanova. Dajte stanove sirotinji. Dajte zemljište za garaže,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti