U nedelju protest majki s najmanje troje dece na Trgu slobode

Udruženje "Majke sa troje dece" održaće protestni skup u nedelju 5. marta kod Miletićevog spomenika na Trgu slobode.

Organizatori su naveli da je cilj okupljanja podrška glavnom protestu koji će u istom terminu biti održan u Beogradu, a koji je organizovan kako bi se iskazalo nezadovoljstvo zbog ignorisanja peticije koju je Udruženje podnelo Narodnoj skupštini.

Naime, ovo udruženje zahteva da se ubrza donošenje zakonskih propisa kako bi se formirao demografski fond iz koga bi se obezbedila mesečna novčana naknada majkama sa troje i više dece. - Od države tražimo da podrži mlade ljude da stupe u brak i osnuju porodicu. To bi svakako uticalo na povećanje nataliteta jer bi porodice imale neku sigurnost, a ne bi spas tražili u zemljama EU. Prioritet države mora biti investiranje u rađanje i natalitet - navode u Udruženju "Majke sa troje dece".

Oni su podsetili i da je u prethodnoj predizbornoj kampanji vladajuća koalicija obećala da će isplata naknade početi najkasnije od septembra 2016. godina, ali da zakon još nije ni ušao u skupštinsku proceduru.

Skup počinje u 12 časova.

Komentari 122

  • Radite , zaradite

    07.03.2017 11:06
    NS
    Sva deca su važna, a ne samo deca iz porodica sa troje i više dece.
    Mame i tate neka rade i zarade za svoju decu koliko im treba,a ne poreski obveznici i komšiluk.
    Ionako će se svi iseliti i u drugoj generaciji biti mali Amerikanci ili Nemci.
    Tako da ta demografska naknada nema nikakvu svrhu za interes Srbije,već je samo u interesu neradnica i njihovih muževa -koje hoće da unovče sopstvenu decu.
    Radite drage moje mame troje dece, kao što rade i mame dvoje dece i mame jednog deteta i žene bez dece.
  • NS

    07.03.2017 09:56
    podrška
    Potpuna podrška mamama koje su se odlučile za troje dece.
    Na žalost kod nas je socijalna politika očajna, zato nas nestaje po 100.000 godišnje.
    Pedeset hiljana nestane, a još 50000 ode u inostranstvo, ko želi da ima porodicu i živi normalno.
    Zato Nemaca ima 70 miliona, socijalna politika za primer.
    A mi ćemo izumreti za koju deceniju, a uz komentare hejtera protiv trudnica i porodice,
    bolje nismo ni zaslužili.
    Država baca pare na svašta, npr.odštete zbog ujeda pasa lutalica, jer se hraniteljima pasa prohtelo da ih drži na ulici,umesto u azilu ko sve zemlje razvijene Evrope (Nemačka, Austrija, Engleska i dr.)
  • LOL

    06.03.2017 09:35
    Ja sam izgleda do sada zivela u zabludi, valda sam tako vaspitana. Ja sam mislila da decu radjamo iz ljubavi i to naravno pod uslovom ako ih mozemo priustiti jer ko bi pri zdravoj pameti radjao dete kome ne moze da obezbedi sve sto mu treba. Ali kao sto rekoh zivela sam u zabludi jer vidim da je mnogima normalno da nekontrolisano radjaju decu koju ne mogu da piuste pa posle od drzave zahtevaju da im placa za tu istu decu? Pa dali ste zvali drzavu da vam pomogne i kada ste ih pravili ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.