FOTO: Iz zgrade u Alekse Šantića odneto 20 kamiona špriceva, izmeta i drugog smeća

Za samo nekoliko dana radova, iz zgrade na uglu Bulevara cara Lazara i Alekse Šantića, novi izvođač radova je odneo 20 kamiona smeća.

Ova desetopratnica, o kojoj je 021.rs pisao, stajala je nedovršena 26 godina, a sada će je završiti preduzeće "In stan gradnja", koje je sklopilo ugovor sa prvobitnim investitorom, firmom "Stambenom zadrugom Rafinerija". Gradska uprava je nedavno dala sve dozvole i legalizovala objekat.

Radovi koji su sada počeli čišćenjem zgrade od šuta i drugog otpada će trajati sigurno do kraja godine, a useljenje stanara se očekuje početkom 2018. Kako prenosi portal Gradnja.rs, deo od 31 stana će pripasti kupcima koji na njih čekaju više od dve decenije, a ostatak će biti prodavan po ceni od 1.200 do 1.300 evra po kvadratu.

Gradnja.rs je obišla i sam objekat, i kako im je naveo rukovodilac radova "In stan gradnje" Gojko Žarković, zatečno stanje bilo je zaprepašćujuće.

"Iz objekta je izneto čak 20 kamiona smeća. Madraci, odeća, ptičiji izmet pa čak i špricevi mogli su se videti nakon ulaska u ovaj zatvoreni objekat. Nakon čišćenja, deratizacije i kompletne dezinfekcije objekta, sve stare instalacije će se vaditi što znači da će se ugraditi nove vodovodne i kanalizacione cevi kao i one za grejanje, a biće urađena i nova elektroinstalacija. Stare pločice se skidaju, a biće postavljena i nova fasadna stolarija kao i limarija. Što se tiče prepoznatljive fasade od žute opeke, ona će biti reparirana, a grafiti uklonjeni. Prizemlje će biti obloženo strukturalnom fasadom. Predviđeno je da se ravan krov na objektu zadrži. Naravno, njegova sanacija neophodna je pre svega jer su beskućnici u objektu ložili vatru koja je oštetila kako izolaciju tako i samu betonsku ploču", naveo je Žarković za Gradnju.rs.

Kako izgleda unutrašnjost ove zgrade možete pogledati u prilogu.

  • @Izbor

    17.03.2017 11:57
    Imas izbor da se informises, npr, o tome da li je narkomanija bas samo izbor, ili nesto vise od toga. Ali ti biras da ponavljas jednu recenicu koju si nekad cuo, tvoj izbor je da ogranicis svoj mozak sto vise i odbijes sve sto bi eventualno moglo u njega da udje. Inace, umanjivati znacaj neke pojave jer ima gora i veca je jedan od najglupljih nacina razmisljanja. Tako kad je neko bolestan - a sta sad, ima i bolesniji... neko krade - a sta sad, ima onih sto kradu vise... to sto ima gore, ne umanjuje znacaj bilo cega.
  • @Niko nista

    17.03.2017 11:50
    Ne vredjajte narkomane, ako se drogiraju, nisu retardirani. Radije ce se tresti u krizi, nego uzeti dve crvene da glasa, oni toliko obraza imaju, sto se ne moze reci za uzorne gradjane. Njegovi glasaci nisu iz redova narkomana, nego onog uzornog stanovnista koji bi narkomane pred zid pa streljali, negujuci svoje tradicionalne domacinske vrednosti i podrzavajuci jasan napredak koji im vodja nudi. Znate onaj meme gde stoje tri prostitutke na cosku, i vec im dosta i izmucene poslom, pa jedna kaze "a da se uclanimo u SNS", a druga joj odgovara "ma necemo, i ovo me vec sramota sto radimo".
  • Živela Kultura!

    17.03.2017 07:19
    Nije malo
    20 tona su posledice berićeta Lidera Regiona, na putu ka Nema Alternative.
    U Evropskoj Prestonici Kulture.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.