Dve novosadske raskrsnice dobijaju semafore

Uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je tendere za postavljanje semafora na raskrsnicama na Novom naselju i Grbavici.

Prvi semafor će biti postavljen na uglu ulica Vojvode Stepe i Bate Brkića na Novom naselju. Od ranije postoje zahtevi građana da se na ovoj raskrsnici postavi semafor, jer se u blizini nalaze škola, vrtić i starački dom.

Drugi semafor će biti postavljen na uglu Futoške ulice i ulice Nikole Tesle na Grbavici, a biće rekonstruisana cela raskrsnica kako bi se olakšalo kretanje pešaka i biciklista. Ova raskrsnica će imati i uređaj koji pomaže prelazak ulice slepim i slabovidim osobama.

Oba tendera koje je raspisao UGZI će biti završena u drugoj polovini aprila, pa se može očekivati da će semafori biti postavljeni početkom leta.  

Podsetimo da UGZI, ranije Zavod za izgradnju grada, u poslednjih godinu dana planira i postavlja veći broj semafora na novosadsкim ulicama.

  • Mikan

    23.03.2017 06:38
    Bul Evrope,napravljen da smanji gužvu,to je zaobilaznica koja ima 3 trake u jednom smeru u vecem svom delu... Nikako semafori!
    Kod zonedove zgrade treba pešački nadvožnjak. Pa ceo svet pravi kruzne tokove i izbacuje semafore a ovi samo štancuju i gradonačelnik ih otvara kao fabrike.
  • Dragan

    22.03.2017 23:00
    @MarkoNS
    Navedi nam, molim te, koji grad(ovi) se to resava semafora.
  • MarkoNS

    22.03.2017 13:27
    Most
    Da li su u gradskoj upravi culi za pesacki most ili kruzne raskrsnice? Semafori su u evropi izbaceni u vecini slucajeva. Pre svega nam trebaju mostovi na relaciji NS-Futog, ograda sa strane i brzina 80-100km/h.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti