Polumaraton startuje u subotu u 10h, trasa bez saobraćaja tri sata

Sve je spremno za 24. Novosadski polumaraton, koji će se održati u subotu, 1. aprila, ocenjeno je danas na poslednjoj sednici Organizacionog odbora.
Trka kreće u 10 časova sa Trga slobode. 
 
Na glavnoj, polumaratonskoj trci očekuje se više od 1.100 učesnika, kako iz Srbije, tako i iz inostranstva. Prijavilo se oko 90 stranaca iz 22 zemlje, ali i više od 400 Novosađana i Novosađanki.
 
Pored polumaratonske trke, u subotu, 1. aprila, održaće se štafetni polumaraton, frtaljmaraton, humanitarna trka, trčanje-šetnja srednjoškolaca i starijih osnovaca, Poletarac trčanje (šetnja mališana), kao i tradicionalna puzeća trka beba.
 
Novosadski polumaraton imaće i humanitarni karakter - prikupljaju se sredstva za socijalno ugroženu decu čiji su roditelji korisnici programa Narodne kuhinje. Prikupljeni novac iskoristiće se kako bi deca mogla da otputuju na odmor.
 
Trasa ide od Trga slobode, Zmaj Jovinom i Dunavskom ulicom, Kejom žrtava racije, Bulevarom cara Lazara, Beogradskim kejom, Ulicom dr Sime Miloševića, Jiričekovom, Fruškogorskom, Bulevarom despota Stefana i Balzakovom ulicom. Polumaratonska trka traje tri sata, tokom kojih će trasa trke biti zatvorena za saobraćaj.
 
- Apelujem na Novosađane, vozače, da imaju razumevanja i strpljenja zbog ograničenja u saobraćaju tokom trke - rekao je predsednik Organizacionog odbora i predsednik Skupštine grada Zdravko Jelušić.
  • Makica

    30.03.2017 14:50
    Kultrura
    Hahha, nadrndani Novosađani.
    Znamo ko ostavlja ovakve komentare, prepoznaju se na ulici...
    Živeo sport! A nadrndani nek ostanu takvi ako već ne žele da trče :D
    Pozz
  • Lj

    29.03.2017 23:53
    Satnica?
    Piše koje će ulice biti zatvorene za sobraćaj, ali ne vidim da piše od koliko do koliko sati. Znate li?
  • Sasa

    29.03.2017 22:46
    Ne hejtujte odmah. Svi mostovi su prohodni. Mnogi gradovi se ponose svojim maratonima, oni koji i ne ucestuju izlaze i daju podrsku trkacima na stazi. A ovde U Novom Sadu samo haos i mrznja. Jadni zatvoreno par ulica, ne mogu kolima ici, moram peske, bla bla bla.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.