FOTO: Nezaposlenim Novosađanima dodeljeni sertifikati iz programiranja

Polaznicima škole računara Smart School uručeni su sertifikati za uspešno završenu obuku za PHP i C# programiranje, u sklopu programa obuka za deficitarna zanimanja.

Obuku je imalo 40 nezaposlenih, sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje.

Novosađanka Kristina Lončar koja je uspešno završila kurs kaže da će joj značiti za traženje posla u struci.

"Studirala sam informatiku na PMF-u, pa sam kasnije otišla na drugu stranu, u administraciju, te bih sada da se vratim. Tehnologija napreduje i hoću da budem u koraku s vremenom i nađem posao u struci. Predavači su fantastični, preporučujem svima kurs", kaže ona za 021.  

Pedagoškinja Bojana, koja je godinama nezaposlena, kaže da joj je kurs otvorio vrata za dalju edukaciju, budući da se prvi put susrela sa programiranjem.

"Sjajna je škola, uklopila sam se odlično u grupu i žao mi je što edukacija nije duže trajala, ali planiram da nastavim da se usavršavam", dodaje ona.

Direktorka Danijela Raketa kaže za 021.rs da je ovo samo početak i uvodni kurs koji polaznicima daje osnovu da dalje rade sami.

"Jedan od uslova za sticanje sertifikata bio je da na završnom testu osvoje preko 70 poena, a to je učinilo njih 28, što iznosi 74% i to je za ovakve obuke izuzetno visok procenat. Kandidati nisu imali prethodno iskustvo iz programiranja ili su vrlo malo bili upoznati sa programskim jeszikom HTML i CSS, tako da je ovo fenomenalan uspeh. U 2015. godini smo realizovali sličan projekat, bilo je 50 kandidata, 25 je išlo na web dizajn, a 25 na PHP programiranje. Od njih 50, 29 kandidata se zaposlilo, što procentualno iznosi 58% i ovo takođe za nas predstavlja dobar rezultat", napominje ona.

Sertifikat im je uručio Saša Bilinović načelnik Gradske uprave za privredu, koja je podržala projekat.

Smart School je školski centar specijalizovan za IT edukaciju, osnovan 1999. godine, u sklopu kompanije Smart. Pored osnovnih kurseva, u ponudi se nalaze Microsoft, PMI, Linux, Cisco, Soft Skills, ITIL, Osnove programiranja, Web dizajn, Adobe i još mnogi drugi.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti