Novosadski Preston kupio Beohemiju

Vlasnik kompanije Preston iz Novog Sada Davor Milićević kupio je kao jedini ponuđač Beohemiju-inhem u stečaju po početnoj ceni od 2,5 milijardi dinara.
Milićević je rekao da će prihodi kompanije Preston, koju čine četiri firme, ovom kupovinom biti uvećani za sto miliona evra godišnje.
 
Kako je naveo, Preston je do sada imao 100 zaposlenih, a nema bojazni za oko 400 radnika Beohemije jer je napravljena dobra analiza tržišta i u planu je i povećanje prodaje u ovoj godini za 35 odsto.
 
Imovinu firme Beohemija-inhem činili su registrovani žigovi - "duel", "duel jorgovan", "duel totalno čisto" i "deus", kao i građevinski objekti u Zrenjaninu među kojima su magacini, skladišta, proizvodni objekti i nova fabrika tečnih deterdženata.
 
Na prodaju su bile ponuđene i investicije te firme koje su u toku  - izgradnja stambenog i proizvodnog objekta u Zrenjaninu, kao i postrojenja i oprema, zalihe osnovnih sirovina i ostali repromaterijal, rezervni delovi i sitan inventar, potraživanja i plasmani.
  • Vladimir

    07.04.2017 16:44
    Preston
    Radio sam u Prestonu kao vozac 6 godina,cela grupa ima dosta zaposlenih i plata je u dan.
    Do pobede..
  • Tyler Durden

    06.04.2017 07:59
    Kako to - Beohemija u stečaju, a sada će početi da generiše dodatnih 100 miliona prihoda? Pa zar ne može da generiše i za sebe, pa da ne padne u stečaj? A iz tog stečaja će je spasiti firma, sa osnivačkim ulogom 5000 din (podatak sa APR.a), sa sedištem u prostorijama Novosadskog sajma... sve mi se čini kao nečija trange-frange firma za "lavor ekonomiju" presipamo iz šupljeg u prazno.
    Još jedna zanimljivost, takođe sa APR.a:

    Просечан број запослених: 3
    Величина за наредну пословну годину: мало правно лице
    Пословни приход: Обвезник је у 2015. години остварио пословне приходе веће од 4,4 милиона евра

    Srećno sa privatizacijom, jadni moj narode.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti