Počinje dvodnevni Festival domaćeg "treš" filma u Novom Sadu

Prvi dvodnevni Festival domaćeg "treš" filma počeće večeras u Novom Sadu, a publika će, kako kažu organizatori, odlučiti ko će biti pobednik i "najveće smeće".
Novosađani okupljeni na Fejsbuk grupi "Zezaње" odlučili su da publici ponude nešto novo. Umesto najboljih, zainteresovani će imati priliku da tokom dva dana festivala prisustvuju svojevrsnoj verziji domaće "Zlatne maline" i odgledaju nekoliko dugometražnih filmova za koje su organizatori smatrali da predstavljaju lošija ostvarenja domaće kinematografije.
 
Jedan od organizatora, administrator "Zezaњa" Aleksa Vujović, kaže za 021.rs da su organizovali mnogobrojne projekcije, ali su na kraju shvatili da ljudi najviše vole "treš".
 
"I mi, kao organizatori, volimo treš, pa je bespotrebno praviti bilo šta ozbiljno. Neki filmovi su toliko loši da su na kraju postali dobri. Iako su u poslednje vreme skoro svi domaći filmovi 'treš', mi smo izabrali filmove uglavnom iz 90-ih godina, jer oni predstavljaju odraz tadašnjeg pravog stanja. Većina tih filmova je budžetska, dakle država je ulagala u te filmove, koji su ispali zaista očajni", navodi Vujović.
 
Publika će moći da odgleda filmove kao što su "Rođeni sjutra", "Ljubav s okusom baruta", "Slatko od snova" i druge. Vujović dodaje da im je bilo teško da odaberu koji će filmovi ući u selekciju festivala, jer je konkurencija velika. Glavni kriterijum je, kako kaže, bila "količina treša u filmu".
 
Organizatori su pre početka Festivala domaćeg 'treš' filma napravili glasanje za najgore domaće glumce i glumice. Na listi su se našli Ivana Žigon, Andrija Milošević, Mima Karadžić, Sima iz "Srećnih ljudi". Ipak, najviše glasova odnela je Milica Milša, dok je odmah iza nje bio Ivan Bosiljčić.
 
Ulaz na projekcije filmova je besplatan. Festival počinje u 21 čas, u prostorijama "Nopoteke", u Vojvođanskoj ulici broj 30. Više o samom događaju možete pogledati OVDE.
  • Cool

    21.04.2017 13:12
    Cool
    Cool
  • trash

    20.04.2017 16:53
    Ja sam Radomir Belacevic,. volim ovu nasu domacu muziku, kvark, vud.. dab i kandu kodzu... i nebojsui hocu da ubacim u ovaj film sad sto snimam... :)
  • Janko

    20.04.2017 14:58
    Ultimativni Tresh
    Rodjen kao ratnik.- Miodrag Stojanovic Gidra
    Ceo film je postavljen na Youtub-u

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti