Bogata umetnička ponuda "Muzeja Srbije, deset dana od 10 do 10" u Novom Sadu

Manifestacija "Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10" održaće se od 11. do 20. maja širom Srbije.
Na više od 110 lokacija, u preko 90 muzeja i ustanova kulture, posetioci će besplatno moći da prisustvuju bogatom kulturnom programu.
 
Na nivou grada Novog Sada manifestacija će svečano biti otvorena izložbama u četvrtak u 19 časova u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog. Tokom trajanja manifestacije, Novosađani će moći da prate program u muzejima, galerijama, arhivama i zavodima.
 
Prema rečima upravnice Galerije Matice srpske dr Tijane Palkovljević Bugarski, manifestacija sa razlogom traje deset dana kako bi posetioci mogli da vide ne samo šta je to što Novi Sad ima da ponudi svojim sugrađanima, već i da pogledaju šta je to što 40 drugih gradova imaju da ponude.
 
"Temu koju smo dali ove godine je bila Muzej u gostima, upravo zato da bismo podstakli međumuzejsku saradnju, da bi podstakli kolege da nekako bliže, intenzivnije sarađuju i ono što smo dobili kao rezultat jeste veliki broj muzeja koji gostuju u drugim ustanovama", izjavila je Bugarski i dodala da je od velikog značaja da se institucije u različitim gradovima Srbije povežu.
 
Direktor Muzeja Vojvodine dr Drago Njegovan istako je da je Muzej Vojvodine bukvalno shvatio ovogodišnji moto i da će gostovati u Beogradu, Subotici, Prijepolju i Prokuplju, ali i da je spreman da ugosti druge muzeje.
 
Ovogodišnja, treća po redu manifestacija obuhvatiće i Međunarodni dan muzeja (18. maj), kao i Evropsku noć muzeja (20. maj). Tokom trajanja manifestacije, ustanove će biti otvorene od 10 do 22 časa, dok će poslednjeg dana posetiocima vrata biti otvorena do ponoći.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti