VIDEO: Festival "Poezika" od sutra u KCNS

Peta "Poezika", festival koji promoviše umetnost pevanog stiha, održaće se u petak i subotu, 9. i 10. juna u Kulturnom centru Novog Sada.
VIDEO: Festival "Poezika" od sutra u KCNS
Foto: 021.rs

Tri novosadska kantautora Miloš Zubac, Milan Korać i Nemanja Nešić, uz pratnju Nenada Patkovića i Đorđa Bubnjevića iz Šinobusa, kao i Svetozara Nešića, izvešće po prvi put zajedno pesme pesničkih velikana Miloša Crnjanskog, Dobriše Cesarića, Jovana Dučića, Vladislava Petkovića Disa, Milovana Danojlića, Milutina Bojića, Duška Trifunovića, Miroslava Antića, Pera Zubca, Milana Mladenovića i drugih.

Pesnici i muzičari kao što su Ognjenka Lakićević, Marko Tomaš i Kralj Čačka zajedno će napraviti lirsko-muzički performans. Održaće se koncert sastava Stray Dogg i emitovati film Florian mladog reditelja Daria Bukovskog, koji se bavi položajem umetnika u regionu. Film je predstavljen na brojnim festivalima uključujući i čuveni u Kanu u Francuskoj, The Earth Day Film Festival u Americi.

Svi programi festivala Poezika su besplatni, a satnicu možete pročitati OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.