Zakopajte kućnog ljubimca u dvorište

Ukoliko vam ugine kućni ljubimac, postoji mogućnost da će vas u "Čistoći" savetovati da ga sami zakopate u svom dvorištu.
Ukoliko vam ugine kućni ljubimac, postoji mogućnost da će vas u "Čistoći" savetovati da ga sami zakopate u svom dvorištu. Naš sugrađanin, Vuk Kaluđerović, tvrdi da se njemu upravo to dogodilo.

"Uginuo mi je pas i pozvao sam službu koja se bavi odnošenjem mrtvih životinja. Tamo su mi rekli da im stočno groblje ne radi i da oni to ne mogu da uzmu. Onda sam ja pitao čoveka šta da radim, na šta mi je on odgovorio da se sam snađem i da ga zatrpam negde", kaže Vuk.

On dodaje da je potom pozvao drugi sektor "Čistoće", Službu javne higijene, gde su, po starom  običaju, rekli da to nije njihova nadležnost, i uputili ga na Komunalnu inspekciju.

"Stavi psa u kesu, možda neće primetiti šta je unutra"

"S obzirom da mi se nije svidela ideja da psa sam negde zatrpavam, onda sam okrenuo broj telefona te iste ustanove, samo službu za javnu higijenu, pošto ako izbacim psa na ulicu, pretpostavljam da će to postati problem javne higijene. Tamo su me uputili u Komunalnu inspekciju, a u inspekciji su me prebacili na ženu koja nije htela da se predstavi. Ona mi je ljubazno rekla da bi možda najbolje rešenje bilo da ubacim svog psa u kesu i da ga bacim u kontejner. Kada komunalci budu nosili smeće, neće ni primetiti šta je unutra", kaže Vuk.

S druge strane, portparolka "Čistoće", Milica Vlaisavljević kaže za 021 da, od kad je stočno groblje zatvoreno, ovo preduzeće nije prestalo sa prikupljanjem životinjskog otpada.

"U ovom prelaznom periodu, u momentu kada je počela sanacija stočnog groblja kod Kaća, mi smo prikupljali animalni otpad i smeštali ga u posebne kese, što je dalje isporučeno u kafileriju. To je bio samo jedan kratki prelazni period", objašnjava Vlaisavljevićeva.

Tela se čuvaju u hladnjačama

Portparolka "Čistoće" kaže da ovo preduzeće problem animalnog otpada sada rešava na potpuno nov način.

"Uginule životinje koje se sakupe sa javnih površina, kao i uginule životinje u domaćinstvima, sakupljaće se u hladnjače koje je "Čistoća" već nabavila i one se nalaze na gradskoj deponiji. Kada se napuni hladnjača, tela uginulih životinja će biti isporučene u kafileriju u Somboru, i na taj način će biti rešen problem životinjskog otpada", navodi Vlaisavljevićeva.

Ona dodaje da je neophodno da vlasnici imaju potvrdu da njihov ljubimac nije preminuo od neke zarazne bolesti.

Na osnovu ove priče nameće se zaključak da ili postoji problem u komunikaciji nadležnih službi, ili preduzeća imaju dve verzije priče: jednu za medije a jednu za građanstvo.
  • Nebitno ime

    09.12.2017 11:05
    Kako sahraniti ljubimca
    Kad vam ugine ljubimac,mozete da ga sahranite u dvoristu i nije uredu da ga stavite u kesu i bacite u kontejner,zar nemate dusu,koliko dugo ste se druzili i igrali sa svojim ljubimcem i sada ga tek tako bacite?
  • Saska

    23.02.2017 17:38
    Kome se obratiti a da vas ne o
    Momentalno sam u Niksicu kao gost,upravo sam videla mladoga decka koji nosi psa,mislim da je bio vucjak,ukocenoga je drzao za zadnju nogu,i nedaleko od naselja,50m,bacio ga je na mesto gde je bio potok,presuseno,nema vode,okrenuo se i nestao ka naselju?Pomislila sam da nije u redu ni postupak ovoga mladoga coveka,a onda trazeci instituciju za zastitu zdrave sredine,kontakt,dodjoh do ovoga teksta iznad,i zanemih...Mislim da treba u svakoj zemlji da se donese zakon u vezi uginulih zivotinja,JA ODLAZIM IZ OVOGA GRADA,ALI OSTAJU STANOVNICI OVOGA GRADA,KOJI CE DA UDISU RASPADNUTOST KOJA MOZE DA DOVEDE DO ZARAZE.....?!
  • Novosađan

    15.12.2010 11:37
    Emotivcima je teško danas
    Ko je još čuo za klanične otpatke :) Šta misliš od čega se prave viršle i paštete?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti