Pozorište više neće prokišnjavati

Slivanje vode usled kiše ili snega, u kancelarije, ali i dvorane Srpskog narodnog pozorišta, uskoro bi moglo biti prošlost.
Slivanje vode usled kiše ili snega, u kancelarije, ali i dvorane Srpskog narodnog pozorišta, uskoro bi moglo biti prošlost. Rekonstrukcija krova zgrade ovog teatra trebalo bi da počne ovih dana.

Upravnik Srpskog narodnog pozorišta, Aleksandar Milosavljević, kaže da je dobio uveravanja da sneg neće ometati radove, tako da se ne mora čekati proleće. "Očekujem da tokom takozvane zimske pauze, zbog praznika, kojih kod nas hvala Bogu ima dovoljno, zamenimo podove na sve tri scene. Za sada radimo toalete u foajeu", kaže Milosavljević.

Renoviranje toaleta trebalo bi da bude gotovo do kraja godine, ali je Milosavljević ranije više puta isticao kako rekonstrukcija objekta mora početi od krova, kako radovi zbog prokišnajvanja, ne bi bili uzaludni. Za obnovu zgrade Srpskog narodnog pozorišta, izgrađene 1981. godine, pokrajinski Fond za kapitalna ulaganja izdvojio je 180 miliona dinara. Početak radova prvobitno je najavljen za prošlo leto, a kasnilo se, kako je obrazloženo, zbog trajanja javnih nabavki.

Procenjuje se da će kompletna obnova pozorišta trajati nekoliko godina, a u Fondu za kapitalna ulaganja, ranije je za Radio 021 potvrđeno da su uz prvobitno opredeljenih 180 miliona, za renoviranje izdvojili još 140 miliona dinara. (D.S.)
  • Milos

    19.12.2010 18:15
    Eh
    Znate kada bi smo u nekoj normalnoj zemlji citali ovakve vesti... nikad! Odoh ja odavde...
  • Mario

    19.12.2010 11:32
    Konačno
    Dobro je da su se setili. Svaki čas vade behaton da stavljau mermer, pa vade mermer da stave kaldrmu, pa kaldrmu da bi asfaltirali, a krov pokišnjava godinama.
  • Ivan

    19.12.2010 11:19
    Napokon!
    Nadam se da neće prokišnjavati, jer sam sinoć 5 minuta pre dizanja zavese brisao vodu sa sredine scene.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti