FOTO: Ponovo popravljeni stubići da vozači ne ulaze u pešačku zonu u centru

Gradske službe su dan nakon što je 021 prijavio da su nepoznate osobe (ponovo) uništile stubiće koji su sprečavali ulazak vozila u pešačku zonu iz pravca Miletićeve ulice, stubiće popravile i ponovo zaprečile prolaz automobilima.
FOTO: Ponovo popravljeni stubići da vozači ne ulaze u pešačku zonu u centru
Foto: 021.rs

Stubići su oboreni i uklonjeni još pre više nedelja, što je posle poziva konstatovala i saobraćajna inspekcija i naložila njihovu popravku. Kako su za 021.rs potvrdili u Gradskoj upravi, u utorak su u tu svrhu angažovani radnici po nalogu inspekcije, a preko Uprave za građevinsko zemljište i investicije.

Podsetimo da ovo nije prvi put da neogovorni građani uništavaju stubiće kako bi vozilom ušli u pešačku zonu u centru i da ih potom gradske službe popravljaju o trošku svih Novosađana.

Ovo je već drugi put u godinu dana da se popravke rade nakon prijave 021.rs.

U galeriji su fotografije koje je reporter 021.rs napravio u petak, a potom i fotografije od danas koje je napravila saobraćajna inspekcija nakon popravki.

  • gogi

    31.10.2017 21:36
    stubići
    Kao da se plašimo terorističkih napada pa se stubići postavljaju po celom gradu, a od njih hitne službe ne mogu prići građanima u nevolji. Postavite saobraćajnu signalizaciju (znakove) i angažujte komunalnu policiju, saobraćajnu policiju i još neke službe koje će da rade svoj posao kako treba i eto reda i para gradu i državi.
  • evgenije

    31.10.2017 18:01
    Ovi metalni stubići su prava komedija. To je običan gus, liveni metal, koji se ladno lomi sa par udaraca čekićem ili običnom letvom. Više su tu za ukras nego što imaju funkciju. Ako već želi da se spreči ulazak vozilima u pešačku zonu onda se izliju stubovi od armiranog betona, dužine oko 3 metra. Onda se iskopa rupa dubine 2 metra pa se u nju ubaci stub i zalije betonom tako da na površini ostane da viri 1 metar stuba. Takav stub zaustavlja i tenk a kamoli automobil ili dostavno vozilo. Nemoguće ga je razbiti, polupati, iseći. Može hiltijem, ali to je posao od po nekoliko sati po stubu. Stub je nemoguće i iskopati jer koja budala će da kopa 2 metra u dubinu oko stuba samo da bi ga izvadio i tuda prolazio kolima. Baš treba da budeš totalni debil da bi se upuštao u takvu vrstu operacije. Na kraju, kada ga i iskopaš treba da ga izvadiš iz te rupčage. Čik pa ti podigni stub od 200-300 kilograma.
  • @ odgovost

    31.10.2017 17:48
    Po starom dobrom običaju, koji vlada Novim Sadom zadnjih 15-20 godina, čeka se da se objekata Doma zdravlja u Njegoševoj ulici uruši i postane nebezbedan za prolaznike. Tada će ili biti prodat ili ustupljen nekom od poznatih investitora da objekat poruši i sazida neboder.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti