Burno glasanje u Karlovačkoj gimnaziji, profesor fizičkog ipak predložen za direktora

Školski odbor Karlovačke gimnazije odlučio je večeras većinom glasova da za direktora ove škole predloži dosadašnjeg v.d. direktora, nastavnika fizičkog i rukometnog trenera Radovana Kovačevića.
Burno glasanje u Karlovačkoj gimnaziji, profesor fizičkog ipak predložen za direktora
Foto: 021.rs
Odbor je na burnoj sednici, koja je trajala oko dva sata, oborio predlog Nastavničkog veća da direktor bude prethodni direktor, filolog Milan Đurišić, saznaje 021. Naime, nastavnici su sa 46 glasova za, 42 glasa protiv i 16 nevažećih glasova podržali Đurišića, ali je Školski odbor u, kako saznajemo, malo izmenjenom sastavu ljudi koji donose odluke, prevagnuo i sa pet glasova za odlučio da je Radovan Kovačević bolji kandidat od Milana Đurišića. 
 
Dvojica nastavnika, od kojih je Đurišić već bio direktor, a Kovačević se nedavno pojavio kao istaknuta ličnost sve većeg dela kolektiva, mesecima se bore za mesto rukovodioca najstarije gimnazije u Srbiji. I dok je Milan Đurišić dugo uživao veliku podršku kolektiva škole, situacija se, kako saznajemo, poslednjih meseci menja u korist osobe zbog koje je grupa nastavnika u Karlovačkoj gimnaziji čak i otvoreno protestovala u javnosti. Svaki put kad pred pokrajinskog sekretara za obrazovanje Mihalja Njilaša stigne predlog da se za direktora imenuje Đurišić, isti predlog biva odbijen pod sumnjivim okolnostima, o čemu možete detaljno da čitate OVDE.
 
Zbog višemesečnog cirkusa u ovoj gimnaziji u vezi sa obaranjem konkursa za direktora, nastavni i nenastavni kolektiv u maju se obratio javnosti otvorenim pismom i tvrdnjama da vlast u školu nasilnim putem pokušava da zavede sopstveni red, postavi svoje članove, na štetu ugleda Karlovačke gimnazije, njenih đaka i njihovih roditelja.
 
"Mi profesori, koji najpre procenjujemo sebe, pa tek onda svoje đake, zahtevamo objašnjenje od gore navedenih institucija i pojedinaca zašto direktor Karlovačke gimnazije ne može biti ličnost za koju smo i sami procenili da ima sve ljudske, profesionalne i organizacione kvalitete. Mi nismo pravnici, ali učimo svoje učenice i učenike da čitaju sa razumevanjem svaki tekst i da njegovu suštinu umeju da interpretiraju na jedini ispravan način - istinito i argumentovano", poručili su pre nekoliko meseci zaposleni u gimnaziji, a o čemu možete da čitate OVDE.
 
Kao i do sada, pokrajinski sekretar može da prećutno odobri preporuku Školskog odbora i time da saglasnost da Kovačević dobije mandat, a može i da poništi konkurs i naredi školi da u roku od 15 dana raspiše novi - ukoliko se pronađu neke nelogičnosti. Sekretar je do sada, kad god je drugi kandidat bio predložen, uspevao da nađe razloge da poništi konkurs.
  • Vladimir Vladimir

    16.11.2017 11:20
    Čisto kao suza
    Sve je bilo regularno, taman kao i pobeda AV u prvom krugu.
  • ns

    16.11.2017 10:28
    sns
    Nije mi jasno sta vas buni. Kad mogu keramicari, lazni doktoranti i vlasnici pecenjare da budu ministri i direktori javnih preduzeca, može i prof fizickog da bude direktor jezicke gimnazije.
  • Blizak gimnaziji

    16.11.2017 10:25
    Kad Partija kaže
    Politika i Partija u svakoj oblasti života.
    Od rođenja do ukopa i ekshumacije u masovnu grobnicu.
    Od ulaza "useljenika" (jer se drugie izraz ne sme koristiti u javnosti) pa do izlaza "raseljenika" (izraz koji sam odabrao).
    Nažalost, sve ovo ne štetu samog naroda.
    Pod komunistima je bilo mnogo bolje, jer su radili u interesu samog naroda, a ne stranih sila.
    Partija zna da u KG ima novca. Imaju dobar njuh.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.