Mobilna aplikacija Doživi umetnost vodič kroz Galeriju Matice srpske

Galerija Matice srpske uvodi savremene tehnologije u komunikaciju muzejskog sadržaja s posetiocima, kroz mobilnu aplikaciju Doživi umetnost.
Kroz tri galerijske ture – Doživi umetnost, Galerijska tura Save Tekelije i Potraga za blagom ‒ posetioci saznaju o umetničkim i društvenim fenomenima XVIII, XIX i XX veka, o istoriji Galerije Matice srpske "iz ugla Save Tekelije", kao i o umetnicima i njihovim delima na putovanju kroz vreme s Magičnom Maticom. 
 
Aplikacija s elementima proširene stvarnosti (augmented reality) omogućava posetiocima zanimljivu i bogatu interpretaciju umetničkih dela koja se nalaze u stalnoj postavci Galerije. 
 
"Umetnost nam nudi mogućnost da spoznamo različite istorijske epohe i osetimo duh prošlih vremena. Umetnička dela koja žive pod krovom Galerije Matice srpske pokušali smo da oživimo. Na vama je da ih uz pomoć naše mobilne aplikacije doživite na svojstven način", kažu u Galeriji Matice srpske.
  • appy

    02.12.2017 15:35
    stavite link ka aplikaciji u tekst, za nas koji smo sa mobilnog
  • plpakl

    02.12.2017 14:25
    bez para nema muzike ni kulture
  • Zivan

    02.12.2017 13:32
    U korak sa vremenom...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti