Popravka Sentandrejskog mosta naredne godine

Grad Novi Sad i "Putevi Srbije" platiće skoro 68,5 miliona dinara sa PDV-om za popravku Sentandrejskog mosta, saznaje 021.rs.

Skoro potpuna rekonstrukcija ovog mosta preko kanala DTD koji je sagrađen još davne 1964. godine, trajaće 180 dana odnosno šest meseci, a posao je pripao beogradskim preduzećima "Srbijaautoput" i "Mostogradnja". Na tenderu Uprave za građevinsko zemljište učestvovala je i firma "Strabag", ali njena ponuda nije prihvaćena jer je bila veća za desetak miliona dinara.

Odluka o dodeli ugovora doneta je danas, 11. decembra, sledi potpisivanje ugovora, pa je za očekivati da početkom naredne godine počne popravka mosta.

Prema tenderskoj dokumentaciji, most će zbog radova povremeno biti zatvaran za saobraćaj.

O svim oštećenjima Sentandrejskog mosta možete pročitati na ovom linku.

Podsetimo i da je popravka Sentandrejskog mosta blisko povezana sa planovima za proširenje Sentandrejskog puta i gradnje brata blizanca ovog mosta. Što se tiče izgradnje novog mosta, ona je u fazi projektovanja. Tender za izradu projektne dokumentacije je trajao šest meseci i sada je ponovo sve stalo jer je uložen prigovor, a više o tome OVDE.

S druge strane, o proširenju Sentandrejskog puta nema nikakvih zvaničnih informacija iako su ugovori i izjave predstavnika vlasti od pre godinu dana najavljivali radove već tokom 2017. godine.

  • SalajkaNS

    11.12.2017 18:59
    Naravno, ukoliko je most oštećen,treba ga popraviti. To su verovatno stručnjaci procenili. Ali za nas koji živimo u tom delu Grada opet popčinju nevolje, koje kažete trajaće 180 dana. Uz ankesiranje ugovora biće to i duže. Još jednom, i po ko zna koji put, apelujemo na Grad da konačno uradi spajanje kraka ulice Teodora Mandića sa Temerinskom ulicom, na koje čekamo već 10 godina . To spajanje bi uveliko rasteretilo saobraćaj u tom delu Grada i olakšalo život velikom broju građana koji tu žive.
    Nadam se da ovo čita neko iz gradskih struktura.........dođite i vidite kako to izgleda i koji su problemi....
  • Milan

    11.12.2017 12:41
    Most
    Umesto da prvo naprave novi most,pa da onda popravljaju stari,sad ce praviti guzvu... a da,mora projekat novog mosta da se uradi iako ce biti kao i stari...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti